Re: Neuzamykání domovních dveří nájemník
dobrý den, především je důležité mít sepsanou "dobrou" nájemní smlouvy, kde jsou dohodnuty smluvní pokuty atd., pokud takováto smlouva nepřešla z předcházejícího vlastníka. Každopádně prostudujte ust. § 711 odst1 písm a) občz.
Re: Neuzamykání domovních dveří nájemník
Pročtěte si domovní řád a smlouvu, kterou máte s nájemnicí uzavřenu. Doporučeným dopisem s doručenkou jí potom oznamte, která ustanovení porušuje. Je tam určitě i odstavec, za jakých podmínek můžete smlouvu vypovědět, a na tento odstavec ji v tomto upozornění také odkažte.
Neuzamykání hlavních vchodových dveří určitě vadí i ostatním nájemníkům.Na pohodě bydlení to určitě nepřidá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2007 23:26
Dobrý den, již delší dobu mám problémy s jednou nájemnící. Stále odmítá uzamykat hlavní vchodové dveře domu. Přesto, že jí to bylo několikrtáte řečeno a poté jsem vyvěsil cedule s upozorněním, aby zamykala. Na mé pokyny kašle a vždy cedule strhne a vyhodí. Již několikráte došlo k hádce. Jako majitele mě v této věci naprosto ignoruje. Mohu ji nějak zabránit v jejím jednání? Máme tak stále otevřené dveře domu a někdo nás může lehce vykrást (naštěstí se to zatím nastalo, ale o dům vedle ano). Mohu ji nějak potrestat? Třeba ukončit nájemní poměr bez náhrady, vzhledem k ignoraci domovního řádu (odmítám problémové nájemníky). Děkuji za radu