Neuzamykání domovních dveří nájemníkem

• (neregistrovaný)

3. 6. 2007 23:26

Dobrý den, již delší dobu mám problémy s jednou nájemnící. Stále odmítá uzamykat hlavní vchodové dveře domu. Přesto, že jí to bylo několikrtáte řečeno a poté jsem vyvěsil cedule s upozorněním, aby zamykala. Na mé pokyny kašle a vždy cedule strhne a vyhodí. Již několikráte došlo k hádce. Jako majitele mě v této věci naprosto ignoruje. Mohu ji nějak zabránit v jejím jednání? Máme tak stále otevřené dveře domu a někdo nás může lehce vykrást (naštěstí se to zatím nastalo, ale o dům vedle ano). Mohu ji nějak potrestat? Třeba ukončit nájemní poměr bez náhrady, vzhledem k ignoraci domovního řádu (odmítám problémové nájemníky). Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2007 8:29

aja (neregistrovaný)

Re: Neuzamykání domovních dveří nájemník
      Zkuste ji poslat doporučeně do vlastních rukou, upozornění, že v případě neuzamykaní budovy a následné ztrátě budete požadovat podíl na náhradě způsobené škody.Ale raději bych to zkonzultovala s právníkem.

• 4. 6. 2007 8:33

právník (neregistrovaný)

... anebo kupte do domovních dveří specielní zámek, který se po "zabouchnutí" dveří sám zamkne tak, že zvenku bude třeba odemknout klíčem a zevnitř stačí vzít za kliku.

• 12. 6. 2007 13:21

d (neregistrovaný)

dobrý den, především je důležité mít sepsanou "dobrou" nájemní smlouvy, kde jsou dohodnuty smluvní pokuty atd., pokud takováto smlouva nepřešla z předcházejícího vlastníka. Každopádně prostudujte ust. § 711 odst1 písm a) občz.

• 4. 6. 2007 12:04

anonym (neregistrovaný)

Pročtěte si domovní řád a smlouvu, kterou máte s nájemnicí uzavřenu. Doporučeným dopisem s doručenkou jí potom oznamte, která ustanovení porušuje. Je tam určitě i odstavec, za jakých podmínek můžete smlouvu vypovědět, a na tento odstavec ji v tomto upozornění také odkažte.
      Neuzamykání hlavních vchodových dveří určitě vadí i ostatním nájemníkům.Na pohodě bydlení to určitě nepřidá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).