Re: Stěhování sídla SRO
měnit sídlo společnosti není žádný problém, dá to akorát trochu papírování - na Obchodní rejstřík pošlete zápis z Valné hromady, která se uskutečnila za účasti notáře - potom Finanční úřad, Živnostenský úřad,(pokud budete dělat změnu na Živ.úř. už se změnou provedenou na výppisu z OR - tak na ŽL už bez poplatku), změna adresy na pojišťovnách - zdrav.soc, pojištění majetku, technický průkaz auta, v bance, všem klientům dát vědět a zatím mě toho více nenapadá.
Nevidím důvod dávat si sídlo s.r.o. do místa bydliště, pokud tam opravdu není. To by trošičku vedlo k zamyšlení "proč - co za tím vězí"?
Ale možná se setkáte i s jiným názorem.
Re: Stěhování sídla SRO
je výhodou využít § 19c obč.zákoníku a jako sídlo firmy uvádět jen obec,kde je sídlo, potom při přestěhování v rámci této obce se nemusí měnit společenská smlouva, jen se dá změna adresy na OR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2007 0:18
Mám takovej dotaz mám kancelář a jsem ZL chci založit SRO ale po založení SRO se chci ze stávajících kanceláří cca do pulroku odstěhovat.
Je problém měnit sídlo SRO?
A není lepší si nahlásit sídlo SRO do místa bydliště?