Re: Diskriminace,prosím spěchá???
Nejsem expert na tuto problematiku, ale možná by šlo pánovi říct, že důvodem jeho nepřijetí je právě to, že z něj při prvním setkání táhl alkohol a že potřebujete lidi, kteří takovéto problémy nemají? Myslím, že diskriminace z důvodu národnosti atd. by byl docela problém - a osobně nevidím důvod, proč nezaměstnávat Slováka. Ale nechtěla bych zaměstnat člověka, který má zřejmě problémy se sebeovládáním - když jde na důležitý rozhovor ohledně práce, tak není střízlivý. To je pro mě dostatečný důvod, proč mu říct NE.
Jenže já mu nejsem schopna dokázat,že měl alkohol.Bylo by to tvrzení proti tvrzení,a tento pán na mě působí,že je schopen jít s touto věcí i k soudu...ale možná je to pouze můj dojem.
A na pohovoru zatím nebyl,byl se pouze ucházet o místo. Takže jsem jako v začarovaném kruhu,a nevím,jak z toho ven:o(((
>Dobrý den,
>>>>>>na volnou pozici se nám hlásí pán ze Slovenska.Byl
>>>>>>zde
>>>>>>jeden den,kdy z něho"táhl"alkohol,ale slušně jsme s
>>>>>>ním jednali. Přišel druhý den již"střízliví"a uchází
>>>>>>se
>>>>>>o volnou pozici.
>>>>>>Naše firma dosud nezaměstnávala cizince a myslím,že
>>>>>>to
>>>>>>zatím ani nemá v úmyslu. Je pravda, že jsme to nikam
>>>>>>neuvedli (ani na inzerát, ani na Úřad práce.
>>>>>>
>>>>>>Je diskriminující, říct dotyčnému, že nezaměstnáváme
>>>>>>cizince?
>>>>>Jako zaměstnavatel přece můžete vybrat jednoho z
>>>>>několika zájemců a je jen na Vás, koho si vyberete.
>>>>>Dotyčnému nemusíte sdělovat, kolik těch zájemců
>>>>>je....
>>>>
>>>>To máte pravdu, problém je v tom, že tuto pozici máme
>>>>již půl roku neobsazenou,a žádný jiný uchazeč se mně
>>>>nepřihlásil do výběrového řízení. Tzn.,že inzerát
>>>>vyjde
>>>>znovu, a na Úřadu práce bude stále.
>>>
>>>Nejsem expert na tuto problematiku, ale možná by šlo
>>>pánovi říct, že důvodem jeho nepřijetí je právě to,
>>>že
>>>z něj při prvním setkání táhl alkohol a že
>>>potřebujete
>>>lidi, kteří takovéto problémy nemají? Myslím, že
>>>diskriminace z důvodu národnosti atd. by byl docela
>>>problém
>>>- a osobně nevidím důvod, proč nezaměstnávat Slováka.
>>>Ale nechtěla bych zaměstnat člověka, který má zřejmě
>>>problémy se sebeovládáním - když jde na důležitý
>>>rozhovor ohledně práce, tak není střízlivý. To je pro
>>>mě
>>>dostatečný důvod, proč mu říct NE.
>>A na pohovoru zatím nebyl,byl se pouze ucházet o
>>místo. Takže jsem jako v začarovaném kruhu,a nevím,jak
>>ztoho ven:o(((
>A co takhle zrušit výběrové řízení z důvodu, že se vám
>přihlásil pouze 1 uchazeč a nebylo tedy z čeho
>vybírat?? Na jakou pozici se hlásil??
Na Obchodního manažera.Máme tento požadavek snad půl roku,a je to k nevíře,ale nikdo se nehlásí...krom dotyčného.
Problém je v tom,že někoho nutně potřebujem.
na volnou pozici se nám hlásí pán ze Slovenska.Byl zde jeden den,kdy z něho"táhl"alkohol,ale slušně jsme s ním jednali. Přišel druhý den již"střízliví"a uchází se o volnou pozici. Naše firma dosud nezaměstnávala cizince a myslím,že to zatím ani nemá v úmyslu. Je pravda, že jsme to nikam neuvedli (ani na inzerát, ani na Úřad práce. Je diskriminující, říct dotyčnému, že nezaměstnáváme
cizince?
Jako zaměstnavatel přece můžete vybrat jednoho z několika zájemců a je jen na Vás, koho si vyberete. Dotyčnému nemusíte sdělovat, kolik těch zájemců je....
To máte pravdu, problém je v tom, že tuto pozici máme již půl roku neobsazenou,a žádný jiný uchazeč se mně nepřihlásil do výběrového řízení. Tzn.,že inzerát vyjde znovu, a na Úřadu práce bude stále.
Nejsem expert na tuto problematiku, ale možná by šlo pánovi říct, že důvodem jeho nepřijetí je právě to, že z něj při prvním setkání táhl alkohol a že potřebujete lidi, kteří takovéto problémy nemají?
Myslím, že diskriminace z důvodu národnosti atd. by byl docela
problém - a osobně nevidím důvod, proč nezaměstnávat Slováka.
Ale nechtěla bych zaměstnat člověka, který má zřejmě problémy se sebeovládáním - když jde na důležitý rozhovor ohledně práce, tak není střízlivý. To je pro mě dostatečný důvod, proč mu říct NE.
A na pohovoru zatím nebyl,byl se pouze ucházet o místo. Takže jsem jako v začarovaném kruhu,a nevím,jak ztoho ven:o(((
A co takhle zrušit výběrové řízení z důvodu, že se vám přihlásil pouze 1 uchazeč a nebylo tedy z čeho vybírat?? Na jakou pozici se hlásil??
Na Obchodního manažera.Máme tento požadavek snad půl roku,a je to k nevíře,ale nikdo se nehlásí...krom dotyčného. Problém je v tom,že někoho nutně potřebujem.
Když někoho nutně potřebujete, přijměte ho na dobu určitou a se zkušební dobou. Buď to byl jen úlet a jinak bude dobrým zaměstnancem nebo se s ním rychle ve zkušební době rozloučíte a nikdo vás nemůže napadnout za diskriminaci vůči cizinci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2007 7:49
Dobrý den,
na volnou pozici se nám hlásí pán ze Slovenska.Byl zde jeden den,kdy z něho"táhl"alkohol,ale slušně jsme s ním jednali. Přišel druhý den již"střízliví"a uchází se o volnou pozici.
Naše firma dosud nezaměstnávala cizince a myslím,že to zatím ani nemá v úmyslu. Je pravda, že jsme to nikam neuvedli (ani na inzerát, ani na Úřad práce.
Je diskriminující, říct dotyčnému, že nezaměstnáváme cizince?
Děkuji