Diskriminace,prosím spěchá???

• (neregistrovaný)

4. 6. 2007 7:49

Dobrý den,
    na volnou pozici se nám hlásí pán ze Slovenska.Byl zde jeden den,kdy z něho"táhl"alkohol,ale slušně jsme s ním jednali. Přišel druhý den již"střízliví"a uchází se o volnou pozici.
    Naše firma dosud nezaměstnávala cizince a myslím,že to zatím ani nemá v úmyslu. Je pravda, že jsme to nikam neuvedli (ani na inzerát, ani na Úřad práce.

Je diskriminující, říct dotyčnému, že nezaměstnáváme cizince?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2007 7:54

xy (neregistrovaný)

Re: Diskriminace,prosím spěchá???
      Jako zaměstnavatel přece můžete vybrat jednoho z několika zájemců a je jen na Vás, koho si vyberete. Dotyčnému nemusíte sdělovat, kolik těch zájemců je....

• 4. 6. 2007 8:03

aaa (neregistrovaný)

To máte pravdu, problém je v tom, že tuto pozici máme již půl roku neobsazenou,a žádný jiný uchazeč se mně nepřihlásil do výběrového řízení. Tzn.,že inzerát vyjde znovu, a na Úřadu práce bude stále.

• 4. 6. 2007 8:23

Eva M. (neregistrovaný)

Nejsem expert na tuto problematiku, ale možná by šlo pánovi říct, že důvodem jeho nepřijetí je právě to, že z něj při prvním setkání táhl alkohol a že potřebujete lidi, kteří takovéto problémy nemají? Myslím, že diskriminace z důvodu národnosti atd. by byl docela problém - a osobně nevidím důvod, proč nezaměstnávat Slováka. Ale nechtěla bych zaměstnat člověka, který má zřejmě problémy se sebeovládáním - když jde na důležitý rozhovor ohledně práce, tak není střízlivý. To je pro mě dostatečný důvod, proč mu říct NE.

• 4. 6. 2007 8:40

aaa (neregistrovaný)

Jenže já mu nejsem schopna dokázat,že měl alkohol.Bylo by to tvrzení proti tvrzení,a tento pán na mě působí,že je schopen jít s touto věcí i k soudu...ale možná je to pouze můj dojem.
      A na pohovoru zatím nebyl,byl se pouze ucházet o místo. Takže jsem jako v začarovaném kruhu,a nevím,jak z toho ven:o(((

• 4. 6. 2007 10:28

Verča (neregistrovaný)

A co takhle zrušit výběrové řízení z důvodu, že se vám přihlásil pouze 1 uchazeč a nebylo tedy z čeho vybírat?? Na jakou pozici se hlásil??

• 4. 6. 2007 11:19

aaa (neregistrovaný)

>Dobrý den,
      >>>>>>na volnou pozici se nám hlásí pán ze Slovenska.Byl
      >>>>>>zde
      >>>>>>jeden den,kdy z něho"táhl"alkohol,ale slušně jsme s
      >>>>>>ním jednali. Přišel druhý den již"střízliví"a uchází
      >>>>>>se
      >>>>>>o volnou pozici.
      >>>>>>Naše firma dosud nezaměstnávala cizince a myslím,že
      >>>>>>to
      >>>>>>zatím ani nemá v úmyslu. Je pravda, že jsme to nikam
      >>>>>>neuvedli (ani na inzerát, ani na Úřad práce.
      >>>>>>
      >>>>>>Je diskriminující, říct dotyčnému, že nezaměstnáváme
      >>>>>>cizince?
      >>>>>Jako zaměstnavatel přece můžete vybrat jednoho z
      >>>>>několika zájemců a je jen na Vás, koho si vyberete.
      >>>>>Dotyčnému nemusíte sdělovat, kolik těch zájemců
      >>>>>je....
      >>>>
      >>>>To máte pravdu, problém je v tom, že tuto pozici máme
      >>>>již půl roku neobsazenou,a žádný jiný uchazeč se mně
      >>>>nepřihlásil do výběrového řízení. Tzn.,že inzerát
      >>>>vyjde
      >>>>znovu, a na Úřadu práce bude stále.
      >>>
      >>>Nejsem expert na tuto problematiku, ale možná by šlo
      >>>pánovi říct, že důvodem jeho nepřijetí je právě to,
      >>>že
      >>>z něj při prvním setkání táhl alkohol a že
      >>>potřebujete
      >>>lidi, kteří takovéto problémy nemají? Myslím, že
      >>>diskriminace z důvodu národnosti atd. by byl docela
      >>>problém
      >>>- a osobně nevidím důvod, proč nezaměstnávat Slováka.
      >>>Ale nechtěla bych zaměstnat člověka, který má zřejmě
      >>>problémy se sebeovládáním - když jde na důležitý
      >>>rozhovor ohledně práce, tak není střízlivý. To je pro
      >>>mě
      >>>dostatečný důvod, proč mu říct NE.

>>A na pohovoru zatím nebyl,byl se pouze ucházet o
      >>místo. Takže jsem jako v začarovaném kruhu,a nevím,jak
      >>ztoho ven:o(((
      >A co takhle zrušit výběrové řízení z důvodu, že se vám
      >přihlásil pouze 1 uchazeč a nebylo tedy z čeho
      >vybírat?? Na jakou pozici se hlásil??
      Na Obchodního manažera.Máme tento požadavek snad půl roku,a je to k nevíře,ale nikdo se nehlásí...krom dotyčného.
      Problém je v tom,že někoho nutně potřebujem.

• 10. 6. 2007 8:37

Verča (neregistrovaný)

na volnou pozici se nám hlásí pán ze Slovenska.Byl zde jeden den,kdy z něho"táhl"alkohol,ale slušně jsme s ním jednali. Přišel druhý den již"střízliví"a uchází se o volnou pozici. Naše firma dosud nezaměstnávala cizince a myslím,že to zatím ani nemá v úmyslu. Je pravda, že jsme to nikam neuvedli (ani na inzerát, ani na Úřad práce. Je diskriminující, říct dotyčnému, že nezaměstnáváme
      cizince?

Jako zaměstnavatel přece můžete vybrat jednoho z několika zájemců a je jen na Vás, koho si vyberete. Dotyčnému nemusíte sdělovat, kolik těch zájemců je....

To máte pravdu, problém je v tom, že tuto pozici máme již půl roku neobsazenou,a žádný jiný uchazeč se mně nepřihlásil do výběrového řízení. Tzn.,že inzerát vyjde znovu, a na Úřadu práce bude stále.

Nejsem expert na tuto problematiku, ale možná by šlo pánovi říct, že důvodem jeho nepřijetí je právě to, že z něj při prvním setkání táhl alkohol a že potřebujete lidi, kteří takovéto problémy nemají?

Myslím, že diskriminace z důvodu národnosti atd. by byl docela
      problém - a osobně nevidím důvod, proč nezaměstnávat Slováka.
      Ale nechtěla bych zaměstnat člověka, který má zřejmě problémy se sebeovládáním - když jde na důležitý rozhovor ohledně práce, tak není střízlivý. To je pro mě dostatečný důvod, proč mu říct NE.

A na pohovoru zatím nebyl,byl se pouze ucházet o místo. Takže jsem jako v začarovaném kruhu,a nevím,jak ztoho ven:o(((

A co takhle zrušit výběrové řízení z důvodu, že se vám přihlásil pouze 1 uchazeč a nebylo tedy z čeho vybírat?? Na jakou pozici se hlásil??

Na Obchodního manažera.Máme tento požadavek snad půl roku,a je to k nevíře,ale nikdo se nehlásí...krom dotyčného. Problém je v tom,že někoho nutně potřebujem.

Když někoho nutně potřebujete, přijměte ho na dobu určitou a se zkušební dobou. Buď to byl jen úlet a jinak bude dobrým zaměstnancem nebo se s ním rychle ve zkušební době rozloučíte a nikdo vás nemůže napadnout za diskriminaci vůči cizinci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).