Re: Zůstatek na účtu 431
Ten rezervní fond měl být vykázán právě ze zisku, který Vám zůstal na začátku roku na 431. Vy jste ho zřejmě převedla (asi na 428?), ale první, o čem jste měla účtovat bylo 431/421. Teď buď můžete vystornovat zápisy týkající se převodu zisku z účtu 431, anebo jednoduše to převést z té 428 nebo kam jste ten zisk převedla na začátku roku.
Teď jsem z toho úplně jelen :o) Poprvé v životě tvořím zákonný rezervní fond a mám pocit, že už ani nevím, jak se jmenuju :o) V roce 2006 jsme vykázali zisk a já jsem interním dokladem ještě ke dni 31.12.2006 vytvořila rezervní fond ve výši 5.000,- a zaúčtovala ho na 431/421. Měla jsem ho tam zaúčtovat až k 1.1.2007?
Vy ho máte účtovat v roce 2007 až tehdy, kdy ho schválí valná hromada.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2007 11:54
Zdravím všechny ochotné pomoci... Jsme s.r.o. a máme odklad pro podání DPPO do 30.6.2007. Na účtu 431 mi vybíhá zůstatek -5.000,-, který představuje mnou vytvořený rezervní fond, jelikož jsme vykázali zisk. Tento vytvoření zákonný rezervní fond jsem zaúčtovala na 431/421, ale protoze by účet 431 měl být nulový, bude to špatně. Prosím, jak správně zaúčtovat tvorbu zákonného rezervního fondu při prvním roce vykázaného zisku?
Děkuji všem.