SZM dodatečně za rok 2005

• (neregistrovaný)

4. 6. 2007 13:17

Dobrý den, dá se dodatečně udělat společné zdanění manželů za rok 2005. Já jsem prvním rokem podnikala a dávala přiznání k 31.3.06, manžel měl jen příjmy ze zaměstnání a roční zúčtování daně mu dělal podnik. Děkuji Hela V.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2007 14:25

Ivča (neregistrovaný)

Re: SZM dodatečně za rok 2005
      Jak jsem byla vyrozuměna na tomto fóru, pokud jeden z vás podával přiznání, nelze již dělat dodatečné.

• 10. 6. 2007 21:44

Ivan (neregistrovaný)

My ho také udělali, jeden zaměstnanenc, druhý zaměstnanec + OSVČ. Jeden dal řádné, druhý dodatečné. Do dnešního dne FÚ neposlal dopis, že by to nešlo. Podáno bylo začátkem dubna, v dubnu peníze nepřišli, tak uvidíme, jestli dorazily v květnu (ještě nemáme výpis z účtu). Ale myslím, že kdyby to nešlo, už by napsali, že nemáme nárok. Tak nevím, jde to nebo nejde??

• 11. 6. 2007 10:57

Ivča (neregistrovaný)

Podle § 13a odst.7 ZDP "po uplynutí lhůty pro podání daňového přiznání nelze způsob stanovení základu daně a daně formou společného zdanění uplatněný v daňovém přiznání měnit".
      Jenže otázka byla, co touto větou myslí, já jsem to nejdřív pochopila tak, že po 31.3. to nejde nikdy, ale tady mi řekli, že se jedná jenom o ty, kteří podávali daňové přiznání. Ti, co si dělali vyúčtování u zaměstnavatele, se to netýká. Ale ty, kteří už podali přiznání samostatné, nemůžou už způsob měnit na společné zdanění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).