Re: DOPP jak vypočítat daň ?
Musí se danit vše dohromady. Jak byste to chtěli v praxi provádět, kdyby měl u jednoho zaměstnavatele podepsané daň. prohláš. a měl tu sjednán prac. poměr, DoPP a třeba ještě DoPČ. Musíte přece sečíst příjem za všechno, z toho, z čeho se má odvést SP, ZP, tak odvést a společně zdanit. Kdybyste danila vše zvlášť, tak je to nesmysl, protože nemůžete uplatňovat slevu na každý z těchto příjmů zvlášť - nebo uplatnit jen na PP a ostatní danit třeba srážkovou daní. Je ale pravda, že to mám již za léta praxe nějak zaběhlé... (ELDP se ale musí psát na každý PP,DOPČ z kterého se odvádí SP vést extra).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2007 15:51
Dle výrobce softwaru, který používám, mám svému zaměstnanci na HPP vystavit další kartu zaměstnance na DOPP a mzdu z HPP zdanit zvlášť a odměnu z DOPP zdanit také zvlášť. Jsou to prý dvě různé činnosti, proto by měly být zdaněny odděleně. Až prý bude zaměstnanec podávat daňové přiznání za uplynulý rok, tak se to srovná. Tady v diskuzích jsem četla jiný názor - sečíst HPP a DOPP a zdanit. Takže komu věřit a zaměstnance nepoškodit ?