Re: tisk ELP a odhláška z Pohody
Já si myslím, že snad ELDP nejde vytisknout z Pohody, jenom podklad pro ELDP. Odhláška - tisková sestava - Přihláška k nemocenskému pojištění - odhláška /tak tam nesmí být zaškrtnuto tisk do orig. formuláře a pak Vám to vytiskne originál.
Pokud někdo ví, jestli se opravdu ELDP tiskne z Pohody, ráda se přiučím.
Jak vytisknout odhlášku vím. Jenže mi to nejde do originálu tiskopisu z OSSZ.A dle informací co jsem si vyhledala tak oni požadují jejich originál.ELDP by mělo jít taky vytisknou. Stačí zadat že ho chcete podat písemně.. jsem v tomhle začátečník a trápím se trápím...Děkuji
Asi jsem to napsala nesrozumitelně u té odhlášky - tedy znovu postup
1. Personalistika
2.tiskové sestavy
3.Přhláška k nemocenskému pojištění - odhláška
4. V této fázi najdete vlevo úplně dole v šedivé části okénko tisk do orig. formuláře - tak to má být nazatrženo a vytiskne se Vám originál.
Teď jsem si uvědomila, že asi myslíte, že se neshodují okénka na tiskopise. Tak to mám zase problém s vytisknutím Přehledu o vyměřovacích základech. Tak jsem tam také volala na program a řekli mě, že bude asi chyba na mé straně, že mám nějak špatně nastavenou tiskárnu, ¨že jim zatím nikdo nevolal , že to nesouhlasí, tak nevím. Tiskopis každý měsíc přepíšu ručně na tiskopis OSSZ aby to souhlasilo s rozměry. To jsou moje postřehy.
A zkoušeli jste si upravit sestavy? Postup 1,2,3,4 je v pořádku jen si ještě před tiskem upravte nahoře sestavy o příslušné milimetry - vlevo,nahoře nebo dole - aby vám to vyhovovalo, protože každá tiskárna to potřdebuje trochu jinak.Já mám upraveno nahoře o 2mm, vlevo o -2 mm a tisknu přímo do originálního tiskopisu.
Stejně se dají upravit i ELDP. Snad se vám to podaří.Hezký den.
Ach jsou to ale starosti...a můžete mi prosím poradit jak děláte odhlášky na OSSZ vy?? já se do těch okének prostě netrefím. Tiskárnu máme minolta1800. Je to multifunkce..Přehled o vyměřovacích základech jsem vytiskla normálně přímo z pohody a poslala na OSSZ. Zatím se nic nevrátilo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2007 7:17
Dobrý den. Prosím o radu. Dělám poprvé mzdy v programu Pohoda a vůbec se mi nedaří vytisknout ELDP a Odhlášku na OSSZ do originálu.. prosím nemáte někdo radu jak to udělat?? Stále mi tam ujíždějí řádky.. Mzdy dělám vůbec poprvé a zatím nemám el.podpis Děkuji Iveta