1% z pořizovací ceny auta

• (neregistrovaný)

5. 6. 2007 11:10

Dobrý den,
    mám takový spekulativní dotaz.Majitel firmy si zakoupil auto na firmu,auto zůstává u sídla firmy.Není problém,že sídlo firmy je rodinný dům?Nebude se muset tedy jedno procento přidávat do mzdy ke zdanění?A pak vykazovat i soukromé jízdy?Pokud ano,lze to nějak obejít?Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2007 11:43

VV (neregistrovaný)

Re: 1% z pořizovací ceny auta
      FÚ si nechávají při kontrole předkládat knihu jízd, která musí být vedena u každého služebního vozidla. Zde musí být zaznamenám každý km jízdy. Jestliže prokážete, že s autem se jezdí pouze služebně, pak nemáte žádný problém a nic nepřidaňujete.

• 5. 6. 2007 13:52

blanka (neregistrovaný)

------
      pokud nemá auto svoje vlastní, finanční úřad bude chtít dokázat, že auto nepoužívá.... a to se dokazuje dost blbě..
      Blanka

• 6. 6. 2007 9:48

Anička (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi,
      vidím,že máte rozdílné zkušenosti.Auto soukromé nikdy neměl do věku 39 let,obchod,lékař,zubař v místě ale je to samozřejmě slabá obhajoba pokud není pečlivě vedená kniha jízd.Ale hodně jezdí,nejen po regionu,ale po celé rep.vlastně je to v pracovní náplni.Tak uvidíme-manželka nemá řidičský průkaz.Anička

• 6. 6. 2007 10:49

blanka (neregistrovaný)

-----
      Zrovna takový případ mi vykládala známá účetní, kdy finanční úřad bazíroval právě u soukromého lékaře na řádně vedenou knihu jízd, a dokonce si prý ověřoval jestli na té které instituci byl.. měl asi velkou:)) knihu jízd... U mě, v s.r.o. byla kontrola z FU, která si např. knih jízd ani nevšimla...tak si vyberte...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).