Re: Založení s.r.o.
Jasně, tyhle podmínky znám. Vím že si musím sehnat já i kamarádka - budoucí společnice výpis z trestního rejstříku, složit 200 000 na účet u banky, sepsat s kamarádkou společenskou smlouvu. Pak bych asi měla zajít na Živnostenský úřad nechat si vystavit živnostenský list, a jak dál, aby to bylo všechno správně? A Nevadí že je kamarádka v invalidním důchodu? Musíme být obě v s.r.o. zaměstnané?
>>>Dobrý den, prosím mohl by mě někdo poradit, jak
>>>založit společnost s ručením omezeným, jak postupovat
>>>a co
>>>všechno k tomu budu potřebovat? Díky moc za radu.
>>
>>Nejprve to chce se podívat např. na tomto fóru do
>>diskuse.
>>Pak
>>třeba:
>>http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obchzak/cast2h1d4.aspx
>>
>>a až pak se ptát na to, co není jasné.
>
>
>Jasně, tyhle podmínky znám. Vím že si musím sehnat já
>i kamarádka - budoucí společnice výpis z trestního
>rejstříku, složit 200 000 na účet u banky, sepsat s
>kamarádkou společenskou smlouvu. Pak bych asi měla zajít na
>Živnostenský úřad nechat si vystavit živnostenský
>list, a jak dál, aby to bylo všechno správně? A Nevadí že
>je kamarádka v invalidním důchodu? Musíme být obě v
>s.r.o. zaměstnané?
Zaměstnaná v s. r. o. nemusíte být ani jedna, na živnostenském úřadě Vám zajistí i přihlášení na FÚ. Pak - pokud budete mít zaměstnance, přihlásit na pojišťovnách, pokud auto, silniční daň, povinné, případně další pojištění. Sehnat si odbornou literaturu, sledovat změny v zákonech, diskusi zde, doplňovat si vzdělání a - taky pochopitelně pracovat :-).
Hodně štěstí.
>
>>>>Dobrý den, prosím mohl by mě někdo poradit, jak
>>>>založit společnost s ručením omezeným, jak postupovat
>>>>a co
>>>>všechno k tomu budu potřebovat? Díky moc za radu.
>>
Taky zrovna zakládáme s.r.o, takže už máme pár kroků za sebou....
1) musíte obě zajít k notáři sepsat společenskou smlouvu (sepíše notář) a ten Vám třeba i vyhovotoví návrh na zápis do OR (nás tohle vše stálo cca 8000)
2) s touto smlouvou zajít na ŽÚ a zažádat o živnosťáky...pokud máte vše co k tomu potřeba tak do týdne budou hotové (1.000 Kč za jednu živnost)
3) zajít do banky vložit prašulky
4) notář Vám dá seznam co vše si vzít sebou k zápisu do OR, takže vše sbalit a zanést na krajský soud a podat návrh na zápis do OR (5000 Kč za návrh na zápis do OR)
5) pokud je vše OK tak do 10 dnů Vám příjde souhlas se zápisem do OR, a pokud se do 14 dnů neodvoláte tak vás zapíšou do OR
6) pak s výpisem z OR zase na živnosťák, kde vystaví nové živnosťáky s IČ
7) pak jen na banku kvůli aktivaci účtu
a pak už to jede...a máte s.r.o.
Prosim Vas, a jake postupy jsou po zalozeni sro? Spolecnost byla zapsana v OR, na FU zaregistrovana je, ale co dal? jsou jeste jine povinnosti pro sro ktera nema zamestnance, je jenom jeden spolecnik a zaroven i jednatel, ktery je zamestnan u jine spolecnosti takze socialni a zdravotni se za nej odvadi. Je tedy potreba toto sro registrovat na socialnim a zdravotnim?
Predem dekuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2007 12:14
Dobrý den, prosím mohl by mě někdo poradit, jak založit společnost s ručením omezeným, jak postupovat a co všechno k tomu budu potřebovat? Díky moc za radu.