Re: paní Aňa? faktura ze Slovenska
Určitě by vám pomohla informace, proč v SR má být odvedeno DPH.
Zřejmě se jedná o smlouvu o poskytnutí služby osobou, která jedná jménem a na účet jiné osoby, která spočívá v zajištění služeb (podle našeho zákona) neuvedených v § 10 odstavci 6., kde je místem zd. plnění místo, kde je služba uskutečněna (§ 12).
Pro určení, kdo a kde bude odvádět DPH na výstupu , je podstatné smluvní ujednání.
Ať je to jakkoliv, i kdyby jste měli přidanit vy, pak já bych přidanila celou fakturovanou částku. To, že jsou na FA rozepsány mzdové náklady, není podstatné. Celá fakturovaná částka je za provedenou službu dle uzavřené smlouvy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2007 13:59
Dobrý den,
opět fakura za službu, ze Slovenska, jedná se o fakturu na základě smlouvy o spolupráci, kdy Slovenská strana pro nás zajištuje sledování reklamy v denním tisku, organizování propagačních akcí, komunikace s importérem léčiv, atd.
Majitel firmy ze SK volá, že finační úřad po něm chce, aby tuto fakturu dodanil na výstupu?
Na faktuře uváději mimo výše uvedených služeb také mzdové náklady, tzn. že do služby zahrnuli i část mzdových nákladů jejich pracovníků, kteří pracovali na výše uvedených úkolech.
Doposud jsem dodaňovala na vstupu a výstupu, pouze rozepsané služby, a mzdy ponechala bez DPH, Je to tak správně?
Nepomůžete mi, na základě čeho to Finanční úřad na Slovensku požaduje? Pokud mi Slovenská strana vyčíslí fakturu s DPH, zahrnu ji do nákladů celou?
děkuji moc