Re: Předvolání svědka.
>>Dobrý den, potřebuji poradit a to ohledně
>>svědečného.Mám vystavit potvrzení
>>zaměstnavatele:Potvrzuji, že
>>předvolaný má po srrážce daně, ze mzdy průměrný čistý
>>hodinový plat .....Chtěla jsem se optat to je jeho
>>čistý
>>výdělek za hodinu srážce zdravotního a sociálního?
>>Nepřipočítává se tam náklady zaměstnavatele na jeho
>>mzdu? Jak se to potom promítne v jeho výplatě?Jde mi
>>o
>>to aby mu to potom nebylo vyplaceno na 2x od nás a od
>>příslušného orgánu tedy policie. Není tam kolonka ani
>>,
>>že chtěji adresu zaměstnavatele a pod.Díky za
>>odpověd.
>
>Jako svědek jde v soukromé záležitosti? V tomto
>případě vystavuji potvrzení = čistý jeho příjem bez SP, ZP
>za organizaci, neboť my nerefundujeme. Pokud mu to
>někdo jiný proplatí, je jeho věcí. Ve firmě si na ten
>denptala jsem se jednatele a nejde soukromně máme mu to proplatit a pak vystavit fakturku.
Pokud mu to budete proplácet a pak dávat soudu (nebo policii) k refundaci, pak je zbytečné potvrzovat jeho čistý příjem. Na fakturu pak dáte hrubou částku náhrady za ten den plus 35% odvodů. Ale ověřte si předem, zda Vám to skutečně ten soud nebo policie proplatí.
Pokud jde v zájmu organizace, tak dostane ten den zaplacený ve mzdě od Vás průměrem a Vy budete fakturovat vyplacenou hrubou mzdu za tento den včetně odvodu SP, ZP za firmu soudu. Jenže, abyste jim to mohli fakturovat, měli byste to mít předem domluvené, že Vám to proplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 6. 2007 9:07
Dobrý den, potřebuji poradit a to ohledně svědečného.Mám vystavit potvrzení zaměstnavatele:Potvrzuji, že předvolaný má po srrážce daně, ze mzdy průměrný čistý hodinový plat .....Chtěla jsem se optat to je jeho čistý výdělek za hodinu srážce zdravotního a sociálního?
Nepřipočítává se tam náklady zaměstnavatele na jeho mzdu? Jak se to potom promítne v jeho výplatě?Jde mi o to aby mu to potom nebylo vyplaceno na 2x od nás a od příslušného orgánu tedy policie. Není tam kolonka ani , že chtěji adresu zaměstnavatele a pod.Díky za odpověd.