VZP - pojistné a penále

• (neregistrovaný)

6. 6. 2007 11:31

Dobrý den,
    prosím o radu (jsem zaměstnán a podnikám na vedlejšák):
    v roce 2005 jsem zaměstnával zaměstnance a platil jim výplatu, ale nezaplatil jsem včas za několik měsíců odvody do VZP. VZP mi po nehrazení splátkového kalendáře dala exekuci na plat (zaplatil jsem všechny řádné pojistné + penále). Execkuce zkončila a nyní místo dopisu o ukončení exekuce mi poslaly "protokol o výsledku kontroly zůstatků pojistného a penále", v kterém mi napařili další penále za období 6/2006 až 5/2007 (tj. v době, kdy už jsem nikoho nezaměstnával).
    Chci napsat účinný odpor nebo námitku, abych toto penále už nemusel platit (popř. žádost o prominutí penále). Poraďte mi někdo, prosím, jak to v rámci zákona udělat. díky.

"Stát nemusí dostávat víc, než je nezbytně nutne!"

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 6. 2007 23:08

xxl (neregistrovaný)

Re: VZP - pojistné a penále
      Ta závěrečná věta je sice správná, ale musíte na to mít papír. Ověřte si ve svých podkladech i na VZP, zda byli všichni vaši zaměstnanci řádně odhlášeni při skončení pracovního poměru a jestli během exekuce nenarostlo další penále. Být vámi, vezmu čepici pod paži a jdu za příslušnou referentkou na VZP se domluvit. Podle mých zkušeností se na VZP i OSSZ zpravidla chovají jako lidi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).