Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2007 22:06
Zdravim,
pred Vanoci se mi stal uraz byl jsem napaden nekolika mladiky, 3 jsou obzalovani a zpusobili mi dozivotni nasledky ( mirna disperze nosu ). u soudu se budu z nejvetsi pravdepodobnosti domahat i zaplaceni skody, zpusobenou pracovni neschopnosti ( byl jsem student ). Nyni mam ZL jako vedlejsi zdroj penez, za nekolik dni pujdu k soudu, kazdy tento den je pro me nevyhovujici. musim se vracet z jednani z Prahy, trvale bydliste mam vedene na druhem konci CR. Protoze zamestnavam sam sebe ocekvam ze si skodu mohu sam vycislit, ze zakona vypliva, ze ji musim dokazat. Ale nahlizet nekomu do svych smluv nedovolim, stejne tak nechci otravovat sve klienty s tim ze mam soudy, a ze by mi meli potvrdit ztratu zakazky, nebo zmeskane jednani.
Bude soudu tedy stacit, kdyz podam cestne prohlaseni, ze tento den jsem mel jet do Prahy. a zpusebena skoda mi vznikla nejmene 5000kc. To ze cestuji mohu dolozit drivejsimi jizdenkami.
nebo jak mohu vycislit skodu mam li ZL, jako vedlejsi zdroj prijmu?
dik vsem, pripadne pokud by chtel nejaky advokat za rady v tomto smeru vystavit mi fakturu, pak po domluve ji mohu prilozit k nakladum pozadovanym po protistrane.
s pozdravem Pavel