Daň.zvýhodnění-maturita-prac.poměr

• (neregistrovaný)

11. 6. 2007 9:04

Dobrý den, dcera odmaturovala v květnu, mám pár otáze a budu vděčná za upřesnění.
    1/ Nárok na odpočet na dceru mám 2 měsíce po skončení studia (tedy červen+červenec) nebo celé prázdniny?
    2/ Nastoupí-li do zaměstnání v půlce července, nejde o odpracovaný "celý" měsíc, tudíž mám ještě za červenec nárok na odpočet?
    Děkuji za odpovědi, v zákonech jsem se těchto věcí nedopátrala :-( Květa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2007 9:32

IL (neregistrovaný)

Re: Daň.zvýhodnění-maturita-prac.poměr
      Nárok na odpočet je i za srpen, pokud nepracuje nebo není na pracáku. Ty nároky za červenec se asi nedělí, ona si u zaměstnavatele uplatní odpočet na poplatníka za celý červenec.

• 11. 6. 2007 9:34

Yarda (neregistrovaný)

Nárok na odpočet na dceru máte na celé prázdniny tj. červenec i srpen, pokud po celý měsíc nemá příjem ze zaměstnání nebo po celý měsíc není uchazečem o zaměstnání.
      Pokud nastoupí do zaměstnání v půlce července, za červenec máte ještě slevu. Pokud by nastoupila až 2.8. sleva by byla ještě i za 8/2007.

• 12. 6. 2007 7:59

tatana (neregistrovaný)

napíšu to samé, jen jinou variantu. pracuje od 1.7. do konce července, skončí, v srpnu nepracuje. Za červenec nemáte slevu, ale za srpen opět ano. U zaměstnavatele hlásíte ukončení nezaopatřenosti dítěte, možná po vás budou chtít i prohlášení, že o prázdninách pracovala-nepracovala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).