Re: Zrušení plné moci advokátovi. spěchá
Sdělte mu písemně, na doručenku do jeho kanceláře(případně osobně při návštěvě předejte písemné odvolání plné moci). Zdůvodňovat nic nemusíte, pokud mu sdělíte, že dlužník zaplatil, mohl by si ještě případně připočítávat nějakou zásluhu na vyrovnání dluhu.
Vyúčtování úkonů, které provedl(neprovedl), Vám musí předložit a zdůvodnit, zda něco konal a kolik za to.Pokud s tím nebudete souhlasit a on bude na nějaké úhradě trvat, má možnost se obrátit se žalobou na sous, jinak na Vás těžko co vymůže. Jestliže nekonal, a to ani po urgenci, odvolejte plnou moc s tímto zdůvodněním a asi těžko se bude něčeho domáhat, protože by měl akorát ostudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2007 9:51
Dne 27.9.2006 jsem plnou mocí pověřila advokáta ve věci zastupování vůči dlužníkovi. Od té doby jsem nevěděla co se děje,
neinformoval nás ani po urgencí. Letos mi dlužník zaplatil a vyrovnal dluh. Chci odvolat toho neschopného advokáta. Musím mu zdůvodňovat proč ho už nechci? Může si na mě vymáhat nějakou odměnu?
Děkuji