DUZP - nákup z EU

• (neregistrovaný)

13. 6. 2007 12:58

Zdravím,
    mám doklad z Německa - vystaveno 30.3.2007, nám poslali doklad + surovinu poštou, datum převzetí a platby 16.4.2007. Můžu tohoto data platby uplatnit nárok na odpočet a zároveň dodanění na výstupu. Dík Pavla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 6. 2007 6:49

Pavla (neregistrovaný)

Re: DUZP - nákup z EU
      Ano, ale nevadí, když to uvedu do přiznání za 2Q 2007, protože doklad jsem dostala až pozdě. díky Pavla

• 14. 6. 2007 16:59

Zuzik (neregistrovaný)

Dostanete se tím do časového prodlení - daň na výstupu musíte odvést ke dni 30.3., tzn. že podáte dodatečné DP na I.Q., kde uvede jak daň na výstupu tak i daň na vstupu a výsledek bude nula. Zuzik

• 15. 6. 2007 6:49

Pavla (neregistrovaný)

Děkuji Vám, ale dodatečným přiznáním na sebe nechci upozorňovat. Škoda, že jsem doklad dostala dlouho, ale snad se nic nestane, když to uvedu dle data platby. Vím, že to nebude nejsprávnější. Hrozil by nějaký postih od FÚ v tomto případě. díky Pavla

• 15. 6. 2007 15:37

Zuzik (neregistrovaný)

No, Vy se v podstatě můžete bránit tím, že sice došlo k časovému posunu, ale v případě, že by Vám "přesunuli" při kontrole do předchozího období to zdanění na výstupu, tak budete chtít, aby Vám přesunuli i zdanění na vstupu a jelikož je to nalej, vylej, tak by nebylo z čeho vypočítat časové penále. Smůla je hlavně v tom, že se jedná o přelom zdaň.období. Jen si na to dejte pozor, aby se z toho nestalo pravidlo. Musíte vzít v potaz, že německý dodavatel zboží musí toto uvést ve svém souhrnném hlášení a tato plnění jsou kontrolována zpětnou vazbou i našimi fin.úřady v tom samém období. Pokud by to nesedělo, pak byste mohli být navštíveni i kontrolou. Zuzik

• 17. 6. 2007 16:54

Pavla (neregistrovaný)

Tento případ účtování se u nás stal jen teď, v minulosti se nikdy žádné zboží z EU nenakupovalo. A jelikož se ke mně doklad dostal pozdě a je to jak píšete nalej, vylej, tak mi příjde zbytečné podávat dodatečné přiznání o čtvrtletí dřív. Myslím si, že jak jste psala, že je správné to uvést v dap za měsíc německé lékárny v den vystavení, ale když je to na přelomu, tak mě přece nemůže nikdo penalizovat, ani nemá z čeho. Myslím si, že to nechám a dodatečné podávat nebude. Opravdu je to poprvé, co tuto situaci rěším z hlediska nákpu v naší firmě. Ta německá lékárna nám to prodala s jejich daní. Takže to neuvedli v souhrnném hlášení. Ještě pro informaci. Pavla děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).