Re: Plátce DPH - jak zjistit
>Prosím o radu:dostala jsem k proplacení paragon.Sice
>zde je uvedeno DPH 22% 325,20 Kč(???? výše odpovídá 19%
>sazbě,ale to se mohl někdo upsat).Jen mně připadá že
>se upsal někdo úplně jiný než ten,který vystavil
>paragon.Na razítku je totiž jen jméno nějaké fyzické
>osoby,adresa a IČO. O DIČ ani zmínka. Lze někde zjistit
>plátce DPH bez vědění jeho DIČ??? V živnostenském rejstříku
>jsem tuto osobu našla ale podle IČA. Nebo jak mám
>postupovat v tomto případě, prostě se mně to nezdá.A ještě
>jedna věc-pokud ta osoba je neplátce, tak by neměl
>vyznačovat DPH, nebo může? Díky
Když si najdete ARES, tak zjistíte mimo RES a RŽP i jestli je veden jako plátce DPH.
>
Re: Plátce DPH - jak zjistit
Neplátce by skutečně neměl uvádět DPH. To, zda je plátcem můžete snadno zjistit zadáním IČA do vyhledávače databáze ekonomických subjektů ARES na stránkách: http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_fr.html.cz
Je tam přímo kolonka DPH, tak si tam kliknutím ověřte platnost plátcovství a pokud tam tato kolonka není, tak k DPH tento subjekt registrován není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2007 14:35
Prosím o radu:dostala jsem k proplacení paragon.Sice zde je uvedeno DPH 22% 325,20 Kč(???? výše odpovídá 19% sazbě,ale to se mohl někdo upsat).Jen mně připadá že se upsal někdo úplně jiný než ten,který vystavil paragon.Na razítku je totiž jen jméno nějaké fyzické osoby,adresa a IČO. O DIČ ani zmínka. Lze někde zjistit plátce DPH bez vědění jeho DIČ??? V živnostenském rejstříku jsem tuto osobu našla ale podle IČA. Nebo jak mám postupovat v tomto případě, prostě se mně to nezdá.A ještě jedna věc-pokud ta osoba je neplátce, tak by neměl vyznačovat DPH, nebo může? Díky