Re: ještě kontrola VZP
Z předchozích příspěvků jsem usoudil, že si sebou vezmu smlouvy a DPP i když to nebylo uvedeno v dopise. Nulové pojištění za tu dobu jsem měl pouze u jednoho zaměstnance - byl celý měsíc nemocný - čím to mám prokázat ? Kontrola bude od r. 2004, za celou dobu se mi sešlo docela dost zaměstnanců, kteří nastupovali a zase vystupovali, ale také nebyli pojištěni u VZP, ale u jiných zdravotek. V současné době mám pouze 3 a z toho jsou u VZP pouze 2.
Co se týče těch rozdílů, to se mi bohužel taky stalo ikdyž ne moji vinou. Zaměstnanec v evidenci úřadu práce zaměstnaný na DPČ - odvod byl z výdělku. Pak jsem se náhodou dozvěděl, že už v evidenci není a to už 4 měsíce. Hned jsem volal na VZP, udělal opravné přehledy, doplatil zdravotní do minima a zároveň zaplatil vzniklé penále. Takže když jsem chtěl aby mi program vyjel nového opravné měsíční přehledy, musel jsem opravit mzdu tak, jak to správně mělo být. Teď v sestavě je vidět, jak se liší částka "strženo" a "odvedeno". Tím, že jsem to předělal tak strženo je správně a odvedeno méně. Po těch 4 měsících jsem to vlastně doplatil jednorázově. Nejsem si docela jistý správnosti postupu. Hezký debn
Re: ještě kontrola VZP
Jdete-li na kontrolu na VZP , nezajímá je jiná pojišťovna.
Uvidíte sám,že kontrola proběhne , příp. nesrovnalosti se uvedeou do pořádku.Zaměstnanec , za kterého jste zaplatil - byla jeho povinnost Vám to nahlásit. Mohl byste to na něm uplatňovat( ale jde to těžko)- přeji ať Vám to dobře dopadne, NEBOJTE.,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2007 11:21
Tak jsem tento týden úspěšně absolvoval kontrolu na OSSZ a za to děkuji všem, kteří mi tady na fóru už od r. 2004 radí.
Příští týden mě čeká ještě kontrola na VZP a potřeboval bych si ujasnit co to na mě chtějí. V dopise uváději co si mám připravit a celkem jsem to pochopil. Jenom pod měsíční uzávěrkou rekapitulace (jmenné měsíční přehledy pracovníků s vyměřovacími základy a odvody) nevím co přesně mám připravit. Používám účto Tichý a vyjel jsem sestavu "odvody zdravotním pojišťovnám" (omezil jsem to na VZP):
měsíc - jméno - hrubá mzda - základ pojist. - pojistné celkem - z toho zaměstnanec - z toho zaměstnavatel a vždy je součet za měsíc ana konci součet za rok. Myslíte, že toto je to pravé ořechové?
Děkuji a přeji hezký den.