Re: Mateřská dovolená a nevyčerpaná dovo
Po skončení mateřské dovolené- respektive radši třeba týden před skončením si napište žádost o čerpání dovolené před nástupem na rodičovskou dovolenou. S tím že žádáte o vyčerpání vašich 10 dnů staré dovolené a máte nárok i na proplacení letošní dovolené. Pracuju u velké organizace kde se to hlídá aby bylo vše v pořádku. Takže pokud budete chtít můžu vám poslat vzor jak jsem to psala já. Já jsem šla vloni na MD. Zuzana
Já vám pošlu žádost jakou jsem psala já. A peníze za dovolenou mi proplatili hned po těch 6 měsících co vám platí zaměstnavatel. Peníze za dovolenou jsem dostala v další výplatě. A po těch 6 měsících dostáváte placeno od sociálky mateřskou.
Obávám se, jestli stihnete dovolenou vyčerpat, protože do konce roku je 28 týdnů, což je délka mateřské dovolené a dovolená z roku 2006 musí být vyčerpána do konce roku 2007, a když MD skončí 30. 12., tak kdy budete čerpat 10 dní?
Nevím, kdy nastupujete na dovolenou, brala jsem termín 18. 6. - 30. 12.2007
Já doufám že mě Jitka pochopila že si žádá o vyčerpání dovolené (tj. o to že jí je zaměstnavatel vyplatí). Protože Jitka samozřejmě o ničem takovém jako je konec prac. poměru nemluvila. Měla dotaz pouze jestli jí bude zaplacená dovolená nebo o ni přijde.Zuzana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2007 21:04
Dobrý večer, odcházím na mateřskou dovolenou a neměla jsem možnost dočerpat 10 dní dovolené z roku 2006, co s ní? Propadne mi? Děkuji