Re: zaměstnávání stedentů od 15 či 16 le
PP může uzavřít osoba starší 15 let se splněnou základní školní docházkou (po 1.1.2007 už není třeba souhlas zákonného zástupce). Do 18 let se smí pracovat nejvýše do 30 hodin týdně (5 hodin denně). Když si nepodepíše prohlášení a je mu srážena zálohová daň (při měsíčním výdělku nad 5000,-), musí dát daňové příznání. Pokud by Prohlášení podepsal, sráží se zálohová daň a přestože bude zaměstnán jen několik málo měsíců v roce, může si do 15.2.2008 požádat o roční proměření daně.
To myslíte roční zúčtování daně u nás ve firmě!!
Když bude pracovat červenec, srpen, vydělá si např. po 6000.- /12 000.-/ musí to daňové přiznání podat jen z důvodu vyúčtování daní??? A dále mě zajímá mě také částka, do které se daňové přiznání nemusí podávat / do nějaké částky se vydělky nemusí přiznávat/
Píšete o částkách nad 5000 Kč a když si vydělá do 5000.-Kč a nepodepíše prohlášení.
Tak do 5000 tis. každý ví, že je to srážková daň 15%, která je konečná a už se nikde neuvádí, ale student by byl sám proti sobě kdyby nepodepsal prohlášení, protože do 0-10 100 má zálohovou daň 12% a odpočet 600 + 200 student a jako dobrá účetní zaměstnancům poradíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2007 9:24
Dobrý den,
od kolika let mohu zaměstnat studenta a na kolik hodin. Když nepodepíše prohlášení - nemá slevu na dani. Když podepíše má slevu na studenta, ale zajímá mě jak je to se zúčtováním daní - roční zúčtování asi ne, tak si musí podat daňové přiznání? Díky za rady.