Re: Roční zúčtování daně - srážková daň
To prohlášení a žádost musí být nejpozději do 15.2. Pak se tyto případy řeší tak, že písemně požádáte FÚ o přeúčtování srážkové daně na zálohovou daň. To znamená ale udělat nové zúčtování za firmu ! Pak jejich sraženou daň můžete považovat za zálohovou, z níž pak spočtete vratku daně. Buď to uděláte dodatečně (jde o Vaši chybu, tak bych to riskl), nebo jim vyhotovíte dodatečné daňové přiznání a necháte daň vrátit FÚ.
Děkuji za odpovědi, ona mi přihlášení donesla do toho data 15.2.2007, já jen ze všech stran slyšela, že srážková daň se nezúčtovává. A to mi říkaly i mzdové účetní, že to nemám dělat, když tam je srážková daň, tak jsem to nechala.
Proč nedáváte podepisovat daň.prohlášení ihned při nástupu do zaměstnání?
Pokud měli tito zaměstnanci souběžně dalšího zaměstnavatele a tam měli daň.prohláš. podepsané, potom u Vás nemohou podepsat daň.prohláš. ani dodatečně!
Pokud nezažádali a nepodepsali se v kolonce dodatečně za zdaň.období - tak to neřešte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2007 11:12
Dobrý den, mám dotaz - mám pár lidí, kteří si v řádném termínu podali žádost o roční zúčtování daně a protože měli jen srážkovou daň, tak jsem jim roční zúčtování nedělala. Vždy jsem si myslela, že srážková daň je konečná a již se nezúčtovává. Ale jedna paní se ozvala, že to není pravda a je možné dodatečně podepsat prohlášení a získat srážkovou daň zpátky. Tak jsem začala pátrat a zjistila jsem v jedné chytré knížce o ročním zúčtování, že je to skutečně možné a je jen nutné o této změně informovat správce daně . Volala jsem na horkou linku našeho softwaru jak to mám provést a tam mi s tím taky neporadili, říkali, že to nejde a přece se nebude zúčtovávat srážková daň. Nemám ještě moc zkušeností ve mzdách, tak moc prosím o reakce a zkušenosti.... Předem děkuji.