Re: HPP a DPČ u stejné firmy-SW
V softwaru je obvyklá možnost zadat tzv. souběžný pracovní poměr (sice byly od 1.1.2007 zrušeny, ale tato možnost v programech zůstává právě po potřeby více pracovních poměrů a jejich danění). Každý se posuzuje zvlášť pro potřeby sociálky, dovolené apod., slučuje se pouze pro účely danění
Re: SW MONEY S3 ?
Tak to jsem tedy opravdu zvědavá, jestli Vám ještě někdo vůbec odpoví.
Řešila jsem podobný problém v Money S3 ,ale s DOPP a bylo mi přímo na technické podpoře Money sděleno, že mám vytvořit novou kartu zaměstnance pro " starého" zaměstnance a jen mu tam napsat, že má DOPP. Na mou námitku, že takhle přece nedojde ke sloučení příjmů pro výpočet daně mi odpověděli, že se vše srovmá, až si zaměstnanec podá daňové přiznání. A tím to pro ně skončilo.
Evo, mockrát Vám děkuji za ochotu poradit, jste opravdu jediná, která se snaží problém vyřešit i přesto, že určitě nejste zaměstnanec fy Cígler software ( Money S3). Těm je to úplně jedno, že si jejich špatnou radou zaděláme na pěkný průšvih. Zaměstnanci mají prostě smůlu. Účetní nejsem a nevím jak na to.
Takže žádné DOPČ ani DOPP nebudou- díky sw.
Děkuji mockrát za názory, ale opravdu jde asi o dost velký SW problém. Vždyť podle ELDP pro OSSZ by to jinak problém být neměl. Podle číselných kódů je možné několik souběžných prac.poměrů, oni vyžadují pouze pro každý z nich samostatný ELDP s uvedením poř.čísla.
Pokud by druhý pracovní poměr byl Dohoda o provedení práce, ze které se neodvádí SP a ZP, tak bych částku v Money přidala k hlavnímu pracovnímu poměru do kolonky Příjmy mimo pojistné. Pokud by to byl druhý pracovní poměr, či dohoda o pracovní činnosti, tak bych zadala u zaměstnance dvě karty, tedy byli by dvě mzdy a u toho hlavního pracovního poměru, bych v kolonce Navýšení základu daně uvedla částku základu daně z druhého prac.poměru a u druhého pracovního poměru bych daň zrušila.
Je to trošku složitější, ale v Money to opravdu jinak nejde aby se oba příjmy zdanily dohromady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2007 11:56
Se zaměstnankyní pracující na HPP chceme od 7/07 uzavřít DPČ na práci uklízečky. Jak se toto projeví ve výkazech pro OSSZ a ZP? Začátek DPČ budu hlásit jako každou jinou dohodu?