Pokladna - uplatňování dokladů
>Dobrý den, prosím vás jak řešíte situaci, kdy
>např.jednatel firmy nakupuje spotřební materiál ze svého a
>jednou za měsíc donese doklady a z pokladny se vyplatí
>jednou částkou. Je toto možné?Nemusí být z pokladny
>vypláceno v ten den, kdy byl vystaven daný doklad? Podle
>mne je toto možné, i kdyby třeba donesl doklad v
>prosinci za leden. Chápu to správně? Děkuji za vaše názory
Re: Pokladna - uplatňování dokladů
A je to stejné i u dobírky? Mám doklad o platbě dobírky, ale v té době nebyly peníze na pokladně, takže se vyplatily o něco déle..
A prosím ještě jedna otázka - jak zaúčtovat půjčku jednatele? počítají se z toho také úroky?
Děkuji
Re: Pokladna - uplatňování dokladů
Půjčku nemůžete účtovat na 413! To jsou ostatní kapitálové fondy, tam se účtují prostředky, které už firmě zůstanou - a většinou podléhají darovací dani. Půjčku bych taky účtovala na 3xx, např. půjčku společníka na 365, jak píšete. Z půjček společníků vlastní firmě se úroky nepočítají, resp. nemusejí se počítat. Pokud budete počítat, pak ve výši obvyklé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2007 12:02
Dobrý den, prosím vás jak řešíte situaci, kdy např.jednatel firmy nakupuje spotřební materiál ze svého a jednou za měsíc donese doklady a z pokladny se vyplatí jednou částkou. Je toto možné?Nemusí být z pokladny vypláceno v ten den, kdy byl vystaven daný doklad? Podle mne je toto možné, i kdyby třeba donesl doklad v prosinci za leden. Chápu to správně? Děkuji za vaše názory