Re: Spoluvlastnictví x příkazní smlouva
xxxxxxxxxx
To je taky problém - u soudu to už leží asi tři roky, k jednání jsme se ještě nedostali přesto, že jsme si vzali už druhého právníka - teď se to "zaseklo" na tom, že město zažádalo o posunutí stání z toho důvodu, že je již starý znalecký posudek a než bude hotový,zastupitelstvo přes prázdniny nezasedá. Většinou se to prodlužuje na základě toho, že přistoupíme nebo navrhneme mimosoudní řešení, ale město to pravidelně nějak shodí - na tuhle taktiku jsme právníky upozorňovali, proto jsme také "přepřáhli" a vzali jiného. Špatné je i to, že právníkům přestáváme věřit. Většinou se to jejich jednáním zvrhne jiným směrem, než jsme požadovali (nemáme za sebou jenom tuhle kauzu). Manžel často vzpomíná na svého otce, který měl jediného advokáta ze staré doby (dokud tedy otec neskončil v pracovním lágru), který mu aspoň dokázal říct, kdy má šanci soud vyhrát a kdy se radši stáhnout a nevyhazovat peníze. Kontaktujeme nyní dalšího advokáta, snad do třetice......... navíc se všechno hrozně domotává tím, pokud jsme projevili zájem o koupi, město automaticky navýšilo cenu, (právníci tvrdí, že to tak mohou dělat, tudíž je to pravděpodobně nekonečné, protože na prodej celého domu zase nechceme přistoupit my), cena podílu už je zhruba dvojnásobná jak v roce 2001. Je to oříšek a fakt už dávám zapravdu manželovi, který tvrdí, že státní aparát jsou pohůnci STB, kteří se slzami v očích vraceli zabavený majetek a dosud se s tím nevyrovnali. Bohužel, už mají své nástupce. Ale díky, že jsem aspoň mohla ventilovat vztek a bezradnost a omlouvám se za poměrně zmatečný příspěvek. Ale kdyby někdo věděl o advokátovi, který nemá obavu z toho, že v případě výhry na naší straně si v krajském městě "ani neškrtne", tak sem s ním - pravděpodobně dostane na startu číslo čtyři. Krásný den všem na fóru.
Nezoufejte. Naprosto chápu jak Vám je. Pátým rokem čekám na výkon rozhodnutí soudem. Mám v tom spoustu peněz, které mi chybí v podnikání a to zásadním způsobem. Pokud chcete, napište svůj e-mail a zkusím Vám dát tip co s tím.
xxxxxxxx
Díky moc za ochotu. Taky Vám vůbec nezávidím. Jenom pro obveselení - když jsme se kontaktovali s předchozí právničkou, tak přímo jásala, jaký je to případ, že přímo pro média ....... a pak vychladla. Nyní nám nezvedá telefon, že by byla na Kanárech?
e-mail: Lina.9@seznam.cz
Obraťe se na právníka, nejlépe advokáta se specializací na bytové právo. Bez znalosti obsahu Příkazní smlouvy nemá debata tady smysl. Obecně ale platí, že nájem společné věci nebo její části nemusí odsouhlasit všichni její spoluvlastníci, ale že se v tomto případě rozhoduje většinou. A co by se stalo, kdybyste Příkazní smlouvu ukončili např. výpovědí ? Pak by prakticky ve všech věcech (kromě prodeje-koupě) rozhodovala většina.
Jenže v tom je právě ten problém. Jak laik pozná, že advokát je schopný ? Jasně, že všichni pracujeme pro peníze, ale musí to mít nějaký řád. Půjdete za třetím advokátem a ten Vám řekne, že jste pro něj "nebezpečný" klient, protože střídáte advokáty.
P.S. Z toho Všeho mailu se mi to vrací.
>>
>
>Jenže v tom je právě ten problém. Jak laik pozná, že
>advokát je schopný ? Jasně, že všichni pracujeme pro
>peníze, ale musí to mít nějaký řád. Půjdete za třetím
>advokátem a ten Vám řekne, že jste pro něj "nebezpečný"
>klient, protože střídáte advokáty.
>P.S. Z toho Všeho mailu se mi to vrací.
xxxxxxxxxx
Nevím, proč se to vrací, tak prosím zkuste tenhle: nomly@volny.cz
ten by měl "chodit".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2007 18:25
Dobrý den,
máme to "štěstí", že vlastníme dům, kde jsme sice většinovými vlastníky, menšinovým je město. Marně se zbytek domu snažíme odkoupit..... Správu domu provádíme my na základě příkazní smlouvy. Teď došlo k problému, že jsme uzavřeli novou smlouvu o nájmu NP s tím, že jsme ji poslali k odsouhlasení uvedenému spoluvlastníkovi (tak jak nám to přík.smlouva přikazuje). Ten nám to vrátil zpět s tím, že tak jak jsme smlouvu sepsali a nový nájemník ji podepsal, že nebude Radou města schválena a tzn. že nebude platná. Jde mi o to, mají pravdu v tom, že nebude platná? Fakt je, že oproti dřívějším smlouvám (mustr jsme použili jejich z dřívějších let) je jejich dnešní vzor, který nám blbečkům poslali, daleko složitější, např. o to, že zde uvádějí informace o zveřejnění záměru pronájmu , za nedílnou součást smlouvy považují situační plánek, atd...////jak tak koukám do příkazní smlouvy, tak v odstavci Jiná ujednání je toto: Příkazce, tj. město, se zavazuje reagovat neprodleně na požadavky a upozornění příkazníka a poskytovat potřebnou součinnost. V případě, že nebude ze strany příkazce reagováno do 10-dnů po obdržení požadavku, může mít příkazník za to, že je vysloven souhlas./// Novou nájemní smlouvu k odsouhlasení jsme posílali 28.5., někdy 14.6. byl telefonát, kterým jsme na nesrovnalosti byli upozorněni, písemně to přišlo dnes. Že by tuhle vedla cestička skrz byrokracii?
omlouvám se za emoce, ale léta běží a mám obavy, že už se u nás objeví "únava materiálu" a že to vzdáme. Léta manžel tvrdil, že být většinovým vlastníkem je to OK, já to vidím opačně. Mít za spoluvlastníka město je tragédie.