Zavěrka účetnictví a příloha

• (neregistrovaný)

20. 6. 2007 7:48

Dobrý den, uvadite v priloze k ucetni zaverce, ktera se posila na FU prepocteny pocet zamestnancu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2007 8:06

jaz (neregistrovaný)

Re: zavěrka účetnictví a příloha
      Protože se prům. přepočtený stav uvádí už v daň. přiznání, tak myslím, že to není potřeba.
      V příloze ale uvádíme počet zaměstnanců a z toho počet řídících.

• 20. 6. 2007 8:11

zdena (neregistrovaný)

takze v priloze mam uvest pocet zamestnancu k 31.12.2006 a pocet ridicich k 31.12.2006?
      A myslite,ze kdyz jsem v roce 2005 do priznani napsala prepocteny pocet zamestnancu 5 a melo byt 0 (5 bylo na dohodu o pracovni cinnosti) ze nas FU za tuto chybu muze nejak potrestat?

• 20. 6. 2007 8:28

jaz (neregistrovaný)

FÚ může ukladat blokové pokuty do 5000 (ale s tou musíte souhlasit), nebo musí zahájít řízení o uložení pokuty. Tyto pokuty se udělují za porušení povinnost nepeněžité povahy.
      To, že jste chybně uvedla přepočtěný počet pracovníků, není dle měho názoru porušení povinnost nepeněžité povahy.
      Pro vysvětlenou: Porušení nepeněžité povahy bývá to když:
      -ignorujete předvolání na FÚ
      -Ignorujete předání dokladů FÚ

• 20. 6. 2007 8:37

zdena (neregistrovaný)

a jak byste to resila vy? Nechala byste to tak a delala mrtveho brouka nebo napsala na FU dopis a uvedla spravny pocet zamestanncu. jde o rok 2005

• 20. 6. 2007 8:58

jaz (neregistrovaný)

Prům. přepoč. stav, je dle statistické číslo spolu s úhrnem čistého obratu, které se pak sečte za republiku - a vyleze něco .....
      Takže pokud máte dobré vztahy s FÚ, tak tam dojděte a na domluvte se jestli to na daň. přiznání můžete opravit, pokud chcete mít čisté svědomí, tak jim napiště dopis, že na daň. přiznání byl uveden tento údaj chybně a vy hlásíte změnu. Napište tam svoje tel. číslo aby vám zavolali kdyby kvůli tomu chtěli po vás dodateč. daň. přiznání. Já - bych to nechala být, protože to nemá vliv na daň. povinnost a s pokutou by u mě neobstáli.
      Pokud by jste podávala dodateč. dap tak nemějte strach - z toho penále nehrozí.
      PS:Ještě nikdy jsem se nesetkala s tím, že by to FU kontroloval.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).