Důchodové pojištění

• (neregistrovaný)

20. 6. 2007 8:05

Dobrý den, mám jeden dotaz. Když si odečítám zaplacené důchodové pojištění z daní a chci změnit pojištění, tak pokud bych si nenechala vyplatit odbytné a převedla to na novou pojistku, nic se neděje.... a nemusím si pojistné o které jsem si v minulých letech snížila základ daně dávat do příjmu, ale co kdybych si odbytné vyplatit nechala, ale celé ho vložila na pojištění u jiné pojišťovny. Myslíte, že by mi to prošlo? Děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2007 8:14

Eva (neregistrovaný)

Re: Důchodové pojištění
      proč by jste si ho nechávala vyplatit? Ukončete pojištění u jedné pojišťovny s převodem peněž na pojištění u jiné pojišťovny, to běžně funguje.

• 20. 6. 2007 8:24

Jana (neregistrovaný)

Myslíte, že to tak opravdu půjde... i když proč vlastně ne. :-) Tak moc děkuju!

• 20. 6. 2007 9:23

Hanka (neregistrovaný)

Pokud máte penzijní připojištění,pak to tak skutečně jde,jen převedete a jedete dál,to můžete udělat každý rok. Pokud ale máte důchodové pojištění,tedy bez st.příspěvku a zrušíte ho,pak zaplatíte z odbytného srážkovou daň.Tu vám vypočítá pojišťovna.
      Spravně byste měla dodanit,ale když založíte hned nové,tak to třeba ukecáte,tedy pokud vůbec tohle nějaký FÚ kontroluje,zatím jsem o tom neslyšela.

• 20. 6. 2007 15:40

JiřinaH. (neregistrovaný)

U komerčního to také jde - převést na novou smlouvu., ale musí to být u stejné pojišťovny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).