Hlavní navigace

Zápočtový list

  • (neregistrovaný)

    20. 6. 2007 13:25

    Vystavujete potvrzení o délce trvání prac. poměru, délce pracovních neschopností a údaje o průměrném výdělku
    (pokud o ně zaměstnanec požádá) na zápočtovém listě
    nebo potvrzení o průměrném čistém výdělku a potvrzení
    o pracovních neschopnostech zvlášť, tedy jedno nebo tři potvrzení?
    Údajně se potvrzení o průměrném čistém výdělku pro úřad práce vystavuje na samostatném potvrzení a pracovní neschopnost pokud trvá po skončení zaměstnání také na samostatném potvrzení, protože zápočtový list musíme předat zaměstnanci ke dni ukončení pracovního poměru. Jak postupujete v jiných organizacích ? Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2007 13:31

      radouš (neregistrovaný)

      Re: zápočtový list
      I nadále používáme jeden dokument a dávky v ochranné lhůtě vyplácíme až při vrácení původního ZL, abychom novou neschpnost doplnili.

    • 20. 6. 2007 15:38

      anonym (neregistrovaný)

      Re: zápočtový list
      Podle nového ZP od 1.1.2007 však existuje § 313 odst.2 a ten říká: "Údaje o výši průměrného výdělku a o dalších skutečnostech rozhodných pro posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti je zaměstnavatel povinen uvést na žádost zaměstnance v odděleném potvrzení"
      A dokonce jedna nejmenovaná správa sociálního zabezpečení v Praze vymyslela, že na zápočtovém listu nesmí být údaje o neschopnosti a že na to má být také oddělené potvrzení. Toto však je nesmysl, protože to v ZP není vyjmenované mezi zakázanými údaji (takže - co není zakazané, je dovolené).

    • 21. 6. 2007 8:01

      radouš (neregistrovaný)

      Re: zápočtový list
      Důležité je "na žádost zaměstnance". Nemá-li námitky, může být průměr na ZL. K té podpůrčí době jsem četl rovněž článek se závěrem psát odděleně - to bychom už se na evidenci podpůrčí doby mohli rovnou vykašlat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).