Re: rekreace a FKSP
xxxxxxxxx
U nás by se hradila faktura až po složení peněz zaměstnancem na účet FKSP, máme to tak stanoveno v interní směrnici. Ze školení mám poznámku, že přísp. organizace uhradí celou fakturu za zaměstnance, zaměstnanec uhradí potom zbytek příspěvkové organizaci (takže z toho vyplývá, že i toto je možné, pokud se nemýlila lektorka). Letos se u nás zrušil přispěvek na rekreaci, ale loni jsem účtovala tak, že hned při přijetí faktury jsem rozkličovala část, kterou hradí zaměstnanec na 335/321 a část z FKSP 912/321 (kdesi jsem to takhle koupila).
V souvztažnostech z nějakého školení mám ovšem toto:
faktura celkem 912/321
úhrada faktury 321/243
příjem úhrady od účastníků rekreace 243/912,
ale to se mi zdálo nepřehledné.
Nevím, zda jste příspěvkovka, ale třeba Vám to pomůže. Myslím, že hlavní je to, co máte uvede v interní směrnici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 6. 2007 15:44
fa na název organizace pro zaměstnance XY. Kdy je možno fa uhradit? Až po vyrovnání rozdílu po odečtení příspěvku zaměstnancem nebo možno rozdílovou částku evidovat na pohledávkách - 335 ..? Děkuji za odpověď