Re: společné zdanění manželů
Pokud se jedná o společné zdanění manželů, tak lze podat pouze v případě, že manžel neplatí tzv. minimální daň,jinak jeho výhrůžky jsou asi plané, protože vzadu na jeho přiznání se vyplňuje tabulka, že chce přeplatek svůj použít na nedoplatek Váš. Bez tohoto zadního vyplněného rámečku bych nic nepodepsala.A navíc, ten přeplatek shrábne manžel, protože půjde na jeho účet, on bude ten, co má přeplatek díky Vašim nízkým příjmům se mu sníží základ daně.
S těmi černými fakturami nemám zkušenost.pokud Vám nechce dát z toho přeplatku žádné peníze, tak se na něj vykašlete,a on nebude mít taky nic.!!!Mizera!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 6. 2007 9:48
Dobrý den,
s manželem jsme se dohodli, že podá daňové přiznání za r.2006 jako společné zdanění manželů. Bohužel od té doby došlo k tomu, že se budeme rozvádět a manžel mi vyhrožuje tím, že si daň z té poloviny zaplatím sama. Ještě jsem mu nic nepodepsala. V jeho firmě nepracuji, byla jsem minulý rok na ÚP a v domácnosti. Lze se proti jeho výhružkám ochránit? Dále mám podezření na černé faktury v přiznání jimiž snižuje základ daně. Jsem v případě podepsání přiznání zpoluzodpovědná za jeho obsah? Prosím odpovězte mi. Mám dvě malé děti a nechci se kvůli manželovi dostat do kriminálu.