Re: daňová kontrola
No já myslím, že se nic opravovat nedá, už když vám oznámí, že se kontrola bude konat... Ale nevěřte všemu co vám řeknou, oni někdy ty ženské ani nevědí co plácají, jen vás znejistí (vlastní zkušenost). V zásadě platí, že co je psáno je dáno. A to co jen řeknou se nakonec nepočítá.
Re: daňová kontrola
Postupovali špatně. Dala bych OKAMŽiTĚ námitku.
Dopručuji urychleně nalézt šikovného poradce.
Správně:
Při zjištění chyby se mělo podat DoDAP.
Při zahajování má zaznít otázka, zda je DS ve lhůtě pro podání DoDAP a sdělit do protokolu důvody. Ty se ve zprávě ošetří a lhůta se o dobu konání kontroly přerušuje.
V případě zájmu napíšu víc - soukromě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 6. 2007 23:52
Dobrý den,
byla jsem na FÚ na zahájení daňové kontroly. Vlastně jsme tam byli dva, toho druhého ani nenapsali do zahajovacího protokolu. Myslela jsem si, že pokud po sobě najdu nějakou chybu v kontrolovaném období, napíšou o ní záznam do zah. protokolu, ale neudělali to a řekli mi, že jsem měla podat DDP ještě před zahájením kontroly. To jsem neudělala, přišlo mi divné podávat DDP druhý den po tom, co mi telefonicky oznámí FÚ kontrolu.
Nevíte někdo, zda musí mnou objevené chyby napsat do zah. protokolu? A jak se pak počítá penále?
Děkuji Simona