Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
23. 6. 2007 18:08
Dobrý den, prosím o radu ....
Mám ŽL na účto, hlavní příjem mám ze zaměstnání, výdaje uplatňuji % (50%). Abych nemusela platit min.SP z vedlejší činnosti, tak si hlídám, abych nepřekročila rozhodnou částku tj. pro 2007 - 48 334 Kč. (Příjmy za 2007 tedy mohu mít max 96 668,-).
Bohužel však budu mít nyní jednorázový příjem z podnikání - zpracování účta pro DPFO 2006, kterým bych tuto hranici překročila a tak uvažuji, jak se tomu vyhnout -)).
Vymyslela jsem, že bych vyfakturovala jen část, tak abych hranici nepřekročila a na zbytek cca15 tis by ta daná firma uzavřela příkazní smlouvu s mojí sestrou, která je toho času na rodičovské dovolené např. na "přípravné práce pro účetní závěrku 2006", posuzováno by bylo jako její ostatní příjem dle §10 a nemusela by nic danit (osvobozeno max 20tis).
Prosíííím, mohu to takto vyřešit, jestliže ano, nemáte prosím někdo vzor příkazní smlouvy a bude muset sestra někde tento příležitostný příjem někam uvádět např. pro sociálku?