Re: Zaměstnanec a prohlášení poplatníka
Podávat přiznání musítě, máte-li příjmy zdaněné zálohovou daní v jednom období (měsíci) u více zaměstnavatelů současně. Pokud jste zaměstnáná současně u té cestovky a u té druhé firmy a u obou máte mzdu zdaněnou zálohovou daní, pak budete na konci roku podávat přiznání,jestli ne, tak si zažádáte u posledního zaměstnavatele v roce o roční zúčtování daně a přinesete potvrzení o příjmech od všech zaměstnavatelů a firma vám ho udělá sama.
Re: Zaměstnanec a prohlášení poplatníka
nevadí, jen jste zbytečně platila velkou daň. Ta Vám bude ale vyrovnána v tom posledním zaměstnání v roce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2007 16:56
Dobrý den,
moc prosím o radu. Od 24. ledna jsem byla vedena jako zaměstnanec v cestovní agentuře, kde jsem nepodepsala prohlášení poplatníka daně z příjmu. Od 1. června jsem vedena u jiné firmy, kde jsme prohlášení podepsala.
Nevím, co to ale pro mě znamená. Budu muset podat daňové přiznání z příjmu ze závislé činnosti nebo to pro mě udělá nový zaměstnavatel u kterého jsem nyní vedena?
Děkuji Marcela