Re: Daň.přiznání 2006
Myslím, že otázka nestojí, zda příjmy z DPP zahrnovat či ne, ale jakou formou tyto příjmy byly zdaněny. Bohužel 20 % není srážková daň, je to zálohová daň, tudíž měly být zahrnuty.
Jednou se tu někde psal přehled, co se jak zdaňuje, tak ho zkusím najít, nebo mě možná někdo předběhne a popíše to tu.
Re: Daň.přiznání 2006
Děkuji moc za radu. Zeptám se asi hloupě, ale příjmy z DPP započítám do příjmů, ale zároveň si tedy zaplacené zálohy na daň zvýším o částky, které mi byly sražené?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2007 14:08
Dobrý den,
prosím o radu - jsem zaměstnanec na prac.smlouvu a mám ŽL a podnikám. Výdaje uplatňuji procentem z příjmu. Zároveň jsem byla zaměstnána na DPP. Zaměstnavatel mi dal potvrzení o příjmech za rok 2006 a tyto příjmy - z DPP byly zdaněny 20% srážkovou daní. Prohlášení podepsané nemám. Podávám daňové přiznání. Do příjmů na daňovém přiznání jsem nezahrnula příjmy z DPP. FÚ mi teď chce doměřit daň i z DPP. Poradí mi někdo? Mají se příjmy z DPP zahrnovat či nikoliv? Je nějaký výklad či odkaz, kde se dozvím více?