Dobrý den, pane Klapko,
požádejte prosím Vašeho zaměstnavatele o tzv. Potvrzení o zdanitelných příjmech. Jde totiž o to, kam (do jakého období) zaměstnavatel odměnu z dohody o provedení práce zúčtoval. Pokud to bylo ještě do prosince, nemá výplata příjmu dne 16. 1. 2011 na věc vliv a jedná se o příjem roku 2010.
Odměny z dohod o provedení práce nepodléhají obou pojistným, proto není nutné o nich uvažovat.
Hezké odpoledne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2011 17:11
Dobrý den, mám dotaz ohledně podání DAP. Jsem OSVČ vedlejší (student), takže DAP za minulý rok určitě budu podávat, uplatňuji výdaje % z příjmů, takže vedu pouze evidenci příjmů. Jenže kromě toho jsem dělal i praci na dohodu o provedení práce, ta je uzavřená 30.12.2010, ale výplata byla složenkou až 16.1.2011. Kdyby to byla práce na fakturu, tak eviduji příjem až do roku 2011, ale nevím, jak to funguje u práce na dohodu. A ještě by mě zajímalo, protože v DAP se nějak shrnují i zaplacené zdravotní atd. z té dohody (jestli jsem to dobře pochopil), byla to dohoda na 5000,- a podepsal jsem prohlášení. Potřebuji od zaměstnavatele ještě něco, co pak musím uvádět do DAP? Slyšel jsem něco o nějakém potvrzení příjmů, ale zase tam prej jsou nějaké limity atd. tak si taky nejsem jistý...
Děkuji moc za odpověď, Jakub Klapka