Re: Srážky ze mzdy - exekuční příkaz
Výši srážky máte spočítanou dobře. Dvě třetiny srážet nemůžete, protože z toho, co jste napsala, je zřejmé, že neprovádíte srážky pro VZP, ale pro exekutorský úřad. Ani každá srážka pro VZP nemusí být nutně přednostní (tedy dvoutřetinová) - přednostní pohledávkou je pouze dlužné pojistné. Jde-li o přednostní pohledávku, bývá to tam zpravidla výslovně uvedeno.
Pokud jde o výplatu v hotovosti - to záleží jen na vás. Pořád ještě platí, že mzda se vyplácí v pracovní době a na pracovišti, jestliže se zaměstnanec se zaměstnavatelem nedohodli jinak. Zřejmě jste si spolu sjednali bezhotovostní výplatu, můžete spolu sjednat i změnu.
Já zaměstnancům v takovém případě vždy vyhovím, protože by jinak zůstali úplně bez peněz. Někteří exekutoři se s tím opravdu nepářou...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 6. 2007 7:38
Dobrý den.Prosím o pomoc.Přišel mi exekuční příkaz.Povinný je náš zaměstnanec a oprávněný VZP.V příkazu se píše: VZP výkaz nedoplatků 7.358,- Náklady exekuce a odměna exekutora 7.735,- Celkem 15.093,-(uveden je pouze jeden účet).Zaměstnanec žije s manželkou a společným dítětem a má příjem 12.500,- čistého. Snažila jsem se vypočítat kolik bude srážka a vyšlo mi že 1/3 činí 2.858,-
a) Mám to dobře spočítané?
b)Je pohledávka ve výši 7.358,- přednostní a tudíž srazit 2/3?
c)zaměstnanec písemně požádal o vyplácení mzdy v hotovosti (má obstavený účet) Můžu mu vyhovět a zbylou část mzdy po srážkách vyplatit v hotovosti?
Děkuji moc.Tohle vážně není moje parketa :-(