Průměr pro dovolenou

• (neregistrovaný)

26. 6. 2007 7:47

Dobrý den,
    prosím Vás o radu, nějak jsem se do níže uvedeného problému zamotala. Je zaměstnanec, který je odměňován hodinovou mzdou a to např. 50Kč za 45min.. Jinak má úvazek na 4hod./denně. Jestli si to dobře myslím, tak vzhledem k tomu, že je odměňován hodinovou mzdou tak mu musím proplatit i svátky a to průměrem za příslušné čtvrtletí jako dovolenou, ale jakou částku mám počítat?
    žádné přesčasy nemá. Příklad: 2svátky v měsíci mám počítat při 4hodinnovém denním úvazku jako 8 hodin * 50 nebo musím sazbu 50 přepočítat na 60-ti minutovou? Mockrát děkuji za radu. Vcelku to dost spěchá mám jít na kontrolu tak bych to případně potřebovala nějak opravit. Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2007 8:01

JCis (neregistrovaný)

Re: Průměr pro dovolenou
      To musíte přepočítat na 60 minut. A pokud používáte nějaký software, tak myslím, že i tam musíte mít nastavenu hodnotu v Kč za hodinu práce a že i normální směny počítáte 4 hodiny * sazba na 60 minut. Musím říct, že slyším poprvé o sazbě za 45 minut.

• 26. 6. 2007 8:35

Eva (neregistrovaný)

Průměr spočítáte tak, že mzdu za odpracovanou dobu vydělíte skutečně odpracovanými hodinami. Sazbě za 45 min také nerozumím.

• 26. 6. 2007 8:58

Míša (neregistrovaný)

Jedná se o učitele autoškoly a ten má vyučovací hodinu vždy 45minut a podle toho je odměňován kolik hodin ujede. S tím, že jde o lidi, kteří mají třeba poloviční úvazek. Jak jinak byste tu situaci řešili. Děkuji

• 26. 6. 2007 10:05

Eva (neregistrovaný)

Jedná se o pedagogického pracovníka - jeho pracovní doba je rozdělená na přímou a nepřímou ped. činnost, snad ho neplatíte jen za vyučovací hodinu, má také nárok na přípavu, vypracování dokumentace, kontrolu testů apod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).