Re: Státní zkouška v září
Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání trvá po dobu škoních prázdnin pouze, pokud dítě studuje střední školu.
Na VŠ tato doba trvá (pokud nedošlo k přerušení studia) i v měsíci, ve kterém dítě ukončilo studium státní závěrečnou zkouškou a ještě následujícím měsícem, pokud nebylo výdělečně činné nebo nebylo v evidenci ÚP.
Zákon č. 402/2001 Sb. o státní sociální podpoře, par.14
Takže sleva náleží i v září, případně i v říjnu.
dana bude mít pravdu, já to smotala s následujícím měsícem, kdy mají VŠ ty "prázdniny", takže září sleva, ale prázdniny ne, souhlas :-)
to si právě nejsem jista, na to samé jsem se dotazovala odborníků tuším někdy vloni a bylo mi sděleno, že jen září (když mě dana trkla, vzpomněla jsem si), měla bych to mít někde doma písemně , řekli u studenta VŠ pokud státní zkouška v září, student jen v září ... ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 6. 2007 9:27
Otec uplatňuje daňovu slevu a donesl doklad, že dítě bude státnici konat v září. Slevu může tedy uplatňovat i v září a pokud nebude mít dítě příjem nebo ÚP po celý říjen tak i v říjnu? (pro mne je státnice v září nějak nezvyklá). Děkuji.