Re: Zahraniční pracovní cesta v jednom d
Dobrý den,
téměř každá zahraniční cesta má tuzemskou a zahraniční část.U tuzemské části pracovní cesty se doby před výjezdem z ČR a po návratu do ČR sčítají!U zahraniční části je rozhodnou dobou pro vznik nároku na náhrady v cizí měně:
- překročení České státní hranice nebo plánovaný odlet a přílet při letecké dopravě.
Děkuji za odpověď
ale jsem teď do toho úplně zamotaná. V podobné diskuzi zde,jsem se dočetla, že se tuzemské části zahr.cest nesčítají, pouze pokud by se jednalo o rozložení do dvou dnů,tak pak ano viz §163odst,4. Ale v mém případě? Znamená to, že sečtu 8+8 a vypl.stravné v pásmu 8-12 hod?
sčítají, viz jak jsem napsala výše...a 8+ 8 je 16 takže v pásmu 12-18 hod...pokud skutečně zaměstnance doloží těch 8+8 strávených v Čr na cestě..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2007 11:11
Dobrý den, pečlivě jsem hledala,ale přesto bych se ještě chtěla ujistit jak je to s vyplácením stravného při jednodenní PC. Nejsme státní sf., tudíž zaměstnanec vyjel na PC do Německa ve 4h, v ČR strávil 8 hod, pak v Něm.2,5hod. a zase zpát.cesta domů v ČR 8 hod. Jak vyplácím stravné za dobu v ČR?
8 hod ráno 58,-Kč, pak Něm 2,5 hod. tj.11,25 eur a zase ČR 8 hod. 58,-? Má nárok na obě částky v ČR? Jsem z toho jelen. Vím že časy v jednom dni se nesčítalí, ale jak je to v tomto konkrétním případě, kdy strávil v ČR 8 hod. ráno a pak 8 hod.odpoledne?
Děkuji za odpověď