Dobrý den,
v tomto případě můžete sám podat daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Přiznání se podává na formuláři, který si můžete stáhnout například zde
http://cds.mfcr.cz/sys/cds/scripts/tiskopisy/tiskopisy-pdf2011/5405_17.pdf
K přiznání musíte doložit tzv. Potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele a potvrzení od hypoteční banky o zaplacených úrocích.
Můžete také požádat zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daně podle § 38ch odst. 1 zákona o daních z příjmů.
S pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2011 23:20
Dobrý den, rád bych požádal o radu: na podzim loňského roku jsem ukončil dohodou zaměstnanecký pracovní poměr a nyní jsem evidován na úřadu práce. S předchozím zaměstnavatelem už nejsem v kontaktu. Rád bych uplatnil snížení daně o úroky z hypotéky, při 15% sazbě to dělá roční úsporu několik tisíc. Jak mám postupovat - mám dojít na finančák a sám si "růžové přiznání" vyplnit? Použiji formulář "přílohy pro nezdanitelné části základu daně"? Co jim mám všechno předložit za dokumenty? Mám k dispozici potvrzení od banky o zaplacených úrocích a moje příjmy jsou v posledních měsících jen z podpory v nezaněstnanosti. Podotýkám, že do podzimu jsem vše přiznával přes zaměstnavatele . Předem dík za odpověď.