Nemůžu prostě odejít! Napadá Vás něco?

• (neregistrovaný)

27. 6. 2007 14:04

Od prvního července jsem měl domluveno s mým zaměstnavatelem odchod od firmy u které jsem momentálně zaměstnán.jenže když došlo na lámání chleba, tak si to šéf nějak rozmyslel, a začal mě dokonce i skrze jeho obchodní styky s firmou kam jsem měl přestoupit vydírat!!a to tím stylem, že jestli odejdu, tak přeruší veškerý kontakt s touto firmou a nebude pro tuto firmu už nic vyrábět.Řekl jsem to ve firmě, do které jsem měl nastoupit a hned bylo vše jinak.Firma mě hned odmíta, a ještě aby to nebylo málo, tak mi šéf znemožnil odchod i do dalších tří firem týkající se výtahové technologie.tento obor mě baví, a když neplatí, proč bych se měl zdržovat?Ale bohužel realita je jiná.nevím jak dál, ale musím na něj něco najít a také vydírat, jiná možnost asi není.Je to konkurence.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2007 14:09

baba (neregistrovaný)

Re: Nemůžu prostě odejít! Napadá Vás něc
      Jestliže vám zaměstnavatel neplatí mzdu - je to naprosto jednoduché § 56 zákoníku práce, okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnancem, odst. 1, písm. b)

• 27. 6. 2007 14:10

Irena (neregistrovaný)

Nechápu, oproč mu říkáte, ke komu odcházíte.Kdybyste to držel v tajnosti, ušetřil byste si tyto problémy.

• 27. 6. 2007 14:27

Jitka (neregistrovaný)

Protože mě nenapadá, žádný slušný způsob, jak se z takovéhle situace dostat, asi bych se rovněž změnila ve šmejda a milého šéfa upozornila na to, že taková kontrola z finančního úřadu, sociálky, zdravotky není zrovna nic milého. Pokud by nějakým vstřícným způsobem nebyl ochoten reagovat, tak konec konců lze tyto úřady informovat i anonymně a nemusí se vždy informace zakládat na pravdě.

• 27. 6. 2007 14:43

Zuzik (neregistrovaný)

Tady pomůže už jen dobrá česká facka ! Zuzik

• 27. 6. 2007 14:47

Lenka (neregistrovaný)

>>Od prvního července jsem měl domluveno s mým
      >>zaměstnavatelem odchod od firmy u které jsem
      >>momentálně
      >>zaměstnán.jenže když došlo na lámání chleba, tak si to
      >>šéf
      >>nějak rozmyslel, a začal mě dokonce i skrze jeho
      >>obchodní styky s firmou kam jsem měl přestoupit
      >>vydírat!!a to
      >>tím stylem, že jestli odejdu, tak přeruší veškerý
      >>kontakt s touto firmou a nebude pro tuto firmu už nic
      >>vyrábět.Řekl jsem to ve firmě, do které jsem měl
      >>nastoupit
      >>a hned bylo vše jinak.Firma mě hned odmíta, a ještě
      >>aby to nebylo málo, tak mi šéf znemožnil odchod i do
      >>dalších tří firem týkající se výtahové
      >>technologie.tento
      >>obor mě baví, a když neplatí, proč bych se měl
      >>zdržovat?Ale bohužel realita je jiná.nevím jak dál,
      >>ale musím
      >>na něj něco najít a také vydírat, jiná možnost asi
      >>není.Je to konkurence.
      Myslím ,že se opravdu někdy vyplatí mluviti stříbro mlčeti zlato
      >
      >Tady pomůže už jen dobrá česká facka ! Zuzik

• 27. 6. 2007 15:06

bára (neregistrovaný)

Když Vám neplatí co okamžitě zrušit pracovní poměr, pak máte nárok i na odstupné - můžete ho vymáhat soudně v tomhle nemůžete prohrát, když už nic jinýho tak ho pumpnete, možná když mu pohrozíte soudem ? ? ? Nezávidím Vám tuto situaci, taky jsem měla zaměstnavatele, který mě neplatil ,o víkendu zničil některé doklady z pokladny a nahrál na mě manko. Skončilo to u právníků.

• 27. 6. 2007 15:35

xy (neregistrovaný)

Pokud jste chtěl odejít, tak není Vaší povinností sdělovat kam budete nastupovat. Zaměstnavatel nemá právo po Vás požadovat , abyste mu sdělil tuto informaci. Je to určitě (nejen pro Vás) poučení, že lépe je někdy být zticha.

• 27. 6. 2007 15:39

Lina (neregistrovaný)

Jo, Míro, příště nic na ústní domluvu, ale pěkně písemně dohodu o ukončení pracovního poměru a opravdu mlčet, mlčet, mlčet. Ale t je rada s křížkem po funusu. .... ve Vašem případě, bych nezkoušela žádné vydírání, pořádně si nastudujte, za jakých podmínek můžete okamžitě zrušit PP, ať případně nešlápnete vedle anebo se běžte poradit na ÚP - ani bych nešla v rámci působnosti Vašeho zaměstnavatele, nevíte, jaké tam může mít známé a zkorumpovatelní jsou všichni, s právníky je to obdobné (vybírat ne vydírat). Pokud máte možnost sehnat zaměstnání, máte nejvyšší čas dát výpověď, pokud byste chtěl změnit zaměstnavatele od 1.9. ... výpověď pěkně z ručky do ručky proti podpisu pana zaměstnavatele nebo jeho personalisty, jednoduše aspoň někoho, kdo přejímá poštu... Nejsem velký kamikadze, pokud by se to týkalo mé osoby, tak pořádně čubrním do zákoníku práce, případně do zákona o zaměstnanosti, další mne momentálně nenapadají.... mějte se fajn a ať Vám to vyjde.

• 27. 6. 2007 15:42

Lina (neregistrovaný)

Ještě se koukněte do současné pracovní smlouvy, jestli tam nemáte konkurenční doložku, ta by Vám taky mohla zkomplikovat budoucí zaměstnání.

• 27. 6. 2007 15:48

Jiřka (neregistrovaný)

Souhlasím s Linou. Píšete, že Vás ve firmě, kam jste měl nastoupit, odmítli. Stejně tak v dalších firmách v tomto oboru. Co teda chcete po stávajícím zaměstnavateli - kromě toho, aby Vám doplatil mzdu? Okamžitě u něho můžete skončit pracovní poměr (a mít nárok na odstupné) pouze tehdy, pokud Vám nevyplatil mzdu ani po uplynutí 15 dnů od splatnosti viz ZP § 56). Pokud tuto možnost nemůžete použít a dál tam dělat nechcete, pak nezbývá, než se dohodnout na skončení nebo dát výpověď. Ale co chcete dál? Aby Vám domluvil práci tam, kde Vás odmítli (i když to odmítnutí sám způsobil) nebo o co Vám jde?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).