Re: Náplň personální pracovnice?
Jen tady na disk. fóru si můžete projždět dotazy a odpovědi z personální i mzdové oblasti a zjistíte, že je to prakticky od Šumavy k Tatrám.
V podstě záleží na tom, jako náplň práce pro tuto funkci stanovil Váš zaměstnavatel.
V praxi je to vše, co souvisí se zaměstnanci, jejich přijímáním až po propouštění-odchody,ve mzdách vše od výpočtu po..já nevím kam.
Těžko Vám to tak jednoduše vypsat- vezměte si ZP a fůra povinností tam vypadne z toho, dále zákony z oblasti daní, účetnictví atd.
Nebo navštivte nějakou známou, která v tomto oboru pracuje a ona Vám to ukáže v praxi.
Je to hodně dohadování s lidmi, hodně papírování, kontroly z různých úřadů atd.
Hlavně je to velice zodpovědná práce (i když si to nezasvěcení lidé třeba nemyslí), stálé studování zákonů, kontroly (nejen firemní, ale hlavně ze státních org.), práce s lidmi. Pokud se ale do té práce zaberete, tak se Vám možná stane i koníčkem, protože se u ní nikdy nenudíte. Přeji Vám hodně úspěchů.
Z vlastní zkušenosti:
dobrá znalost Zákoníku práce,mzdové problematiky, musíte být tak trochu právník, psycholog,taktik,diplomat a hlavně znát potřeby zaměstnavatele. Doufám, že jste malá organizace a přeji Vám hodně úspěchů a dobré nervy.
Re:Mám si sama napsat náplň práce!
Hm, mám dost. šlo mi o to "musím" uvést do pracovní náplně a čeho bych se měla vyvarovat, abych se nemusela do práce odstěhovat. Práce se nebojím, ale bojím se spíš zneužívání a házení pravomocí jiných profesí do kolonky personálně-mzdové. Ukázkově je to práce bezpečáků-já vím, v malých firmách budeme těžko dělat funkci BOZ, ale měl by to být nějaký technický typ, třeba i z vedení firmy, ne? Díky za vaši trpělivost a pomoc!
Jaká je pracovní náplň personálně- mzdová pracovnice.
Ja používám jako příručku knihu Mzdové účetnictví, autor Václav Vybíhal a kolektiv od nakladatelství Grada, ve které je pracovní náplň mzdových účetní dobře specifikována. Kniha vychází každý rok aktualizovaná a rozhodně se vyplatí do ní investovat. Co se týče personalistiky, záleží jak velká je vaše firma. Pokud jde o malou firmu, tak by náplň měla v podstatě odpovídat mzdové tak jak je popsána v knize, pokud je to větší nebo velká firma, může přibýt např. zaodpovědnost za vzdělávání, motivační programy atp., ale to už je spíše i otázka organizace a managementu.
>Jaká je pracovní náplň personálně- mzdová pracovnice.
>
>
>Ja používám jako příručku knihu Mzdové účetnictví,
>autor Václav Vybíhal a kolektiv od nakladatelství Grada,
>ve které je pracovní náplň mzdových účetní dobře
>specifikována. Kniha vychází každý rok aktualizovaná a
>rozhodně se vyplatí do ní investovat. Co se týče
>personalistiky, záleží jak velká je vaše firma. Pokud jde o
>malou firmu, tak by náplň měla v podstatě odpovídat
>mzdové tak jak je popsána v knize, pokud je to větší nebo
>velká firma, může přibýt např. zaodpovědnost za
>vzdělávání, motivační programy atp., ale to už je spíše i
>otázka organizace a managementu. Díky všem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2007 15:23
Zdravím a prosím: Jaká je pracovní náplň personální pracovnice - můžete mi v bodech nastínit? Je to vlastně personálně- mzdová pracovnice. Díky!