Náplň personální pracovnice?

• (neregistrovaný)

27. 6. 2007 15:23

Zdravím a prosím: Jaká je pracovní náplň personální pracovnice - můžete mi v bodech nastínit? Je to vlastně personálně- mzdová pracovnice. Díky!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2007 15:57

pája (neregistrovaný)

Re: Náplň personální pracovnice?
      Jen tady na disk. fóru si můžete projždět dotazy a odpovědi z personální i mzdové oblasti a zjistíte, že je to prakticky od Šumavy k Tatrám.
      V podstě záleží na tom, jako náplň práce pro tuto funkci stanovil Váš zaměstnavatel.
      V praxi je to vše, co souvisí se zaměstnanci, jejich přijímáním až po propouštění-odchody,ve mzdách vše od výpočtu po..já nevím kam.
      Těžko Vám to tak jednoduše vypsat- vezměte si ZP a fůra povinností tam vypadne z toho, dále zákony z oblasti daní, účetnictví atd.
      Nebo navštivte nějakou známou, která v tomto oboru pracuje a ona Vám to ukáže v praxi.
      Je to hodně dohadování s lidmi, hodně papírování, kontroly z různých úřadů atd.

• 27. 6. 2007 16:49

xy (neregistrovaný)

Hlavně je to velice zodpovědná práce (i když si to nezasvěcení lidé třeba nemyslí), stálé studování zákonů, kontroly (nejen firemní, ale hlavně ze státních org.), práce s lidmi. Pokud se ale do té práce zaberete, tak se Vám možná stane i koníčkem, protože se u ní nikdy nenudíte. Přeji Vám hodně úspěchů.

• 27. 6. 2007 17:13

Dana (neregistrovaný)

Z vlastní zkušenosti:
      dobrá znalost Zákoníku práce,mzdové problematiky, musíte být tak trochu právník, psycholog,taktik,diplomat a hlavně znát potřeby zaměstnavatele. Doufám, že jste malá organizace a přeji Vám hodně úspěchů a dobré nervy.

• 28. 6. 2007 7:09

L. (neregistrovaný)

Re:Mám si sama napsat náplň práce!
      Hm, mám dost. šlo mi o to "musím" uvést do pracovní náplně a čeho bych se měla vyvarovat, abych se nemusela do práce odstěhovat. Práce se nebojím, ale bojím se spíš zneužívání a házení pravomocí jiných profesí do kolonky personálně-mzdové. Ukázkově je to práce bezpečáků-já vím, v malých firmách budeme těžko dělat funkci BOZ, ale měl by to být nějaký technický typ, třeba i z vedení firmy, ne? Díky za vaši trpělivost a pomoc!

• 28. 6. 2007 8:09

JG (neregistrovaný)

Re:Mám si sama napsat náplň práce!
      Bezpečnost práce běžně dělají externisté, personalista s nimi spolupracuje, ale neodpovídá. Pokud to tak nemají, navrhněte to. Je to také široká oblast, chce to odborníka.

• 28. 6. 2007 10:59

Lenka (neregistrovaný)

Jaká je pracovní náplň personálně- mzdová pracovnice.

Ja používám jako příručku knihu Mzdové účetnictví, autor Václav Vybíhal a kolektiv od nakladatelství Grada, ve které je pracovní náplň mzdových účetní dobře specifikována. Kniha vychází každý rok aktualizovaná a rozhodně se vyplatí do ní investovat. Co se týče personalistiky, záleží jak velká je vaše firma. Pokud jde o malou firmu, tak by náplň měla v podstatě odpovídat mzdové tak jak je popsána v knize, pokud je to větší nebo velká firma, může přibýt např. zaodpovědnost za vzdělávání, motivační programy atp., ale to už je spíše i otázka organizace a managementu.

• 28. 6. 2007 12:41

L. (neregistrovaný)

>Jaká je pracovní náplň personálně- mzdová pracovnice.
      >
      >
      >Ja používám jako příručku knihu Mzdové účetnictví,
      >autor Václav Vybíhal a kolektiv od nakladatelství Grada,
      >ve které je pracovní náplň mzdových účetní dobře
      >specifikována. Kniha vychází každý rok aktualizovaná a
      >rozhodně se vyplatí do ní investovat. Co se týče
      >personalistiky, záleží jak velká je vaše firma. Pokud jde o
      >malou firmu, tak by náplň měla v podstatě odpovídat
      >mzdové tak jak je popsána v knize, pokud je to větší nebo
      >velká firma, může přibýt např. zaodpovědnost za
      >vzdělávání, motivační programy atp., ale to už je spíše i
      >otázka organizace a managementu. Díky všem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).