Přefakturace dopravy

• (neregistrovaný)

28. 6. 2007 8:38

Zdravím,četla jsem si k tomuto problému diskuzi,ale stejně mi to nedá se nezeptat :-( FO dostala fakturu na dopravu,která ale patří do nákladů sro . Mohu to přefakturovat, a na jaký účet, nebo mám trvat na předělání faktury od dodavatele ? Děkuji za radu,Patricie.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2007 13:15

JCis (neregistrovaný)

Re: Přefakturace dopravy
      Trvala bych na předělání faktury. A tu dopravu někdo objednával? Jestli máte objednávku, tak je od s.r.o., takže dodavatel chybuje, když vystavuje fakturu na FO. U faktury je určitě také nějaká příloha - přepravní list, záznam o provozu vozidla nebo něco takového - není na ní uveden odesílátel zboží?

• 28. 6. 2007 13:28

P. (neregistrovaný)

Ale no objednával,jenže zkuste asi tak po 50té vysvětlit zásobovači ať si dává pozor na koho to bere....to je stále dokola.Byl zvyklý brát vše šmahem na FO ,jenže ta už je od začátku roku v útlumu a jede sro a mě to už prostě unavuje :-((

• 28. 6. 2007 13:40

Ivča (neregistrovaný)

Já bych taky trvala na předělání pod hrozbou třeba nezaplacení. Pokud by v tom byl opravdu veliký problém, tak bych tu přefakturaci v každém případě dělala přes trojkové účty, nic do nákladů ani výnosů. Ale na to bych se snažila v žádném případě nepřistoupit. Problém není ani tak účetní, pokud by se nejednalo o přelom roku, ale spíš daňový.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).