Re: MZDY vyplatit radeji drive nebo pozd
Závidím Vaší mzdové účetní,že si může vzít dovolenou ve výplatním termínu.
To budete dělat výplaty za ní? Nebo dáte lidem zálohy a ona ať si to pak zúčtuje?
Šla bych k vám dělat mzdovku,já mám vždycky problém,že mám dovolenou jen od poloviny do konce měsíce.
Ucetni ma dovolenou od zitrka do 17.7.2007 jde nam o to, ktery termin je vhodnejsi... ???
Tak až to paní účetní připraví,tak to odešlete bankou se splatností toho 10. resp.jestli posíláte cca o 2-3 dny dříve,tak je to možné.To znamená třeba 4.7.jsou tam ty svátky.U odvodů to nevadí,tam dejte splatnost klidně 10. a bude to v pořádku. U výplat záleží na tom,zda chcete aby měli lidi výplatu 10.na účtě.
My určitě raději posíláme o ty tři dny dřív,aby měli ve výplatní termín už na účtech peníze (nejdéle to trvá do spořitelny),i když to není povinnost.
To budete zpracovávat už kompletní mzdy za červen? Co když zítra někdo přinese neschopenku? Je konec čtvrtletí - tzn. nový průměr . Možným řešením by bylo dát zaměstnancům z větší části zálohu a mzdy zpracovat až přijde mzdová a ihned provést doplatek mzdy. Měli byste jistotu, že je to správně spočítané včetně odvodů.
Pokud by bylo projednáno s odbory (pokud je máte) nebo vnitřním předpisem změnili
termín červnové výplaty, tak to smíte. Museli byste nahlásit změnu termínu na OSSZ a všechny zdrav.pojišťovny, které máte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2007 12:11
Vzhledem k dovolenym je mozne vyplatit mzdu za mesic cerven 2007 radeji dnes 28.6. nebo az se vrati mzdova z dovolene cca 18.7. kdyz mame den urceny pro vyplatu mezd 10. v mesici? Tzn. do 10.7.2007. Dekuji