Syn-brigáda-smlouva

• (neregistrovaný)

2. 7. 2007 7:12

Dobrý den, chtěla bych ve své firmě zaměstnat syna na brigádu o prázdninách. Poraďte mě na jakou smlouvu HPP? či nějakou dohodu? Jak by to bylo s podepsáním prohlášení, se slevami a následně roční zúčtování?Mohl by mě prosím někdo zasvětit? Děkuji Lila.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 7. 2007 10:12

Eva (neregistrovaný)

Re: syn-brigáda-smlouva
      1. Dohoda o provedení práce - max 150 hod ročně, neplatí se ZP a SP pouze daň
      2. Dohoda o pracovní činnosti - max do poloviny zákonného. úvazku, platí se ZP, SP, daň (není nárok na dovolenou, pokud není přímo sjednaná v dohodě)
      3. Smlouva - do 18ti let max. 30 hod týdně, 6 hod denně, odvádí se ZP i SP, nárok na dovolenou, náhrady apod)

Režim daně je stejný pro všechny pracovněprávní vztahy:
      1 podepsané prohlášení - zálohová daň dle tabulek, sleva 600 na poplatníka, 200 na studium; lze požádat o roční vyrovnání daně, lze podepsat pouze u jednoho zaměstnavatele v měsíci - doporučuji, u studentů v podstatě nedochází k odvodu daně, případná daň je vrácena v ročním zúčt.
      2 nepodepsané prohlášení - do 5000 Kč srážková daň 15% (nelze započítat do ročního vyrovnání daně), nad 5000 dle tabulek nejméně 20% (povinnost podat daňové přiznání)

• 2. 7. 2007 12:06

Lila (neregistrovaný)

Děkuji Vám. Lze tedys sepsat DPP a podepsat prohlášení na červenec a srpen, daň dle tabulek, bez ZP a SP a roční zúčtování u nás ve firmě za ty dva měsíce.?!?! Pochopila jsem to správně?

• 3. 7. 2007 11:05

sss (neregistrovaný)

Pozor ale, pokud se jedná o poslední prázdniny po maturitě či měsíc po vykonání zkoušky vysokoškoláka. Pak by student přišel o svůj statut se všemi důsledky /pro sebe i rodiče/, pokud by DPČ, DPP vykonával po celý měsíc /červenec, srpen/.

• 3. 7. 2007 11:23

Jiřka (neregistrovaný)

Na DPP se to posuzování, zda dělal či nedělal celý měsíc nevztahuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).