Re: Potvrzení pro ÚP
P. Helena má sice pravdu, ale sociální pojištění se odvádí celé. Problém bude asi spíš v tom,jestli nebyla nemocná v ochr.lhůtě.
V té době neměla vyměř.základ o pojištění se neodvádělo. Jinak v době prac.poměru se sice také v době nemoci neodvádí,ale nechápu, na co by to chtěli.
Re: Potvrzení pro ÚP
Paní mi vysvětlovala, že pokud člověk často marodí, nepřispívá do státní kasy a proto by neměl mít nárok na podporu v nezaměstnanosti. Zítra mají nějaké jednání s právníkem a tak mi dá ve středu vědět. Myslím si, že se jim na ÚP trošku popletly pracovní poměry a dohody. U dohody o prac.čin. může dojít k tomu, že prac.poměr trvá, ale výdělek je do 400,- a tudíž není zaměstnanec důch.poj. Ale víc ve středu. Díky za všechny reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 7. 2007 14:55
Zaměstnanec si donesl z ÚP potvrzení o výši prům. výdělku. Je třeba tam vyplnit:
- pracoval od - do: jasné
- na základě pracovního poměru jasné
Ale teď: ,, Zaměstnání zakládalo povinnost odvádět pojistné na důchodovém pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti v období od - do....." .Uvedla jsem dobu trvání prac.poměru, ale vrátili mi to, že musím vypsat pouze dobu, kdy se odvádělo pojištění ( vyřadit dobu, kdy byl zaměstnanec nemocný). Myslela jsem, že každý zaměstnanec je důchodově pojištěn po celou dobu pracovního poměru. Zjednodušeně - pokud jsou nem.poj., jsou pojištěni i důchodově. A nemocensky jsou pojištěni po celou dobu trvání PP, i když marodí.
Nebo jsem z toho zmatená a je to jinak?