Re: Kontrola VZP - MONEY S3.
Byla jsem loni na kontrole VZP a stačilo jim "Vyúčtování z mezd",žádnou jinou sestavu nepožadovali.Záleží asi na jednotlivých pobočkách VZP a lidech (jako vždy a ve všem).Tak jim udělejte sestavu v excelu,je to sice práce navíc a třeba se "vlk nažere".
Ale vůbec nemusíte nic tvořit. V money ta sestava existuje. Mzdy-tiskové sestavy- vyúčtování zdr. pojištoven-tisk-tisk- a pak dáte tlačítko výběr. Vyberete si ze sestav tu kterou požadujete. Ve vašem případě tisk seznamu dle jednotlivých poj. zvlášt.
Zapomněla jsem uvést, že vedu DE. Když chci tisknout vyúčtování zdrav. pojišťoven, tak nemám jinou možnost, než vždy jen za 1 měsíc.
Nevím, jestli si rozumíme, jsem schopna natisknout jen ten Přehled o platbě pojistného ... . který posílám každý měsíc. Na VZP po mně ale paní chtěla SESTAVU, ve které by byli uvedeni jednotliví zaměstnanci a u každého zvlášť za každý měsíc jeho vyměřovací základ.A na tom Přehledu je úhrn vyměř. základů.
Tady máte návod jak ho popisují Cíglerovci.
Mzdy / Tiskové sestavy / Vyúčtování zdravotních pojištoven
Tisková sestava Vyúčttování zdravotních poj. slouží k vytištení prehledu plateb všem zdravotním
Poj., u kterých jsou pojišteni vaši zamestnanci. Program umožnuje tisknout originální formuláre,
které musíte podle platné legislativy každý mesíc odevzdávat zdravotním poj.
Po potvrzení volby Vyúčtování zdravotních poj. se nejprve objeví okno Vyberte období pro tisk, kde
zvolíte mesíc a rok, pro nejž požadujete vyúčtování tisknout (implicitne je nastaveno aktuální datum). Volbu
potvrdíte stiskem tlačítka Tisk. Poté je zobrazeno okno Vyúčtování zdravotních poj. se seznamem
všech poj., u nichž jsou v daném mesíci zamestnanci registrováni. Pomocí zatrhávacích polí vyberte ty
poj., pro než chcete formuláre vytisknout.
TIP: Na prvním míste seznamu Výber poj. pro tisk se muže objevit položka Zdravotní pojištení. Zde
naleznete ty zamestnance, pro než jste nezadali žádnou zdravotní poj.
Jestliže je vše v porádku, poklepejte na tlačítko Tisk a po nastavení parametru tisku už program vytiskne
vámi požadované formuláre.
POZNÁMKA: V okne Nastavení tisku, mužete pomocí tlačítka Výber zvolit formulár, který potrebujete
vytisknout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 7. 2007 7:37
Byla jsem na kontrole na VZP, kde po mně paní chtěla sestavu s vyměřovacími základy zaměstnanců. Protože jsem je v Money nikde nanašla, paní si potřebné informace vyčetla z Vyúčtování mezd. Řekla, že mi to tentokrát promine, ale příště tu sestavu s vyměřovacími základy bude vyžadovat. Že tam měla také jednu paní s Money, která tuto sestavu neměla a že jí to do programu nakonec nějak dali. Nám na Help lince řekli, že Money tuto sestavu nemá!
Jak to děláte vy, kteří také máte Money?