Re: DPH z nafty-auto není zahrnuté do po
Ještě prosím jedna věc. Náklady na auto si uplatňuji formnou cesťáků, píšu si Knihu jízd a podle ní pak napíšu cesťák(y) a nevím co všechno musí cesťák obsahovat?
Re: DPH z nafty-auto není zahrnuté do po
Cesťák zrovna u vás není nutný, je to spíš zvyk. Vy prostě musíte nějak prokázat, že ty jízdní výdaje jsou oprávněné a spojené s podnikáním. Pokud tedy budete mít dostatečné údaje v knize jízd, postačuje to. Mně osobně tedy připadá zbytečná kniha jízd + cesťáky. Něco jiného je to ve větší firmě, kde se vede kniha jízd pro každé firemní vozidlo zvlášť a kromě toho si zaměstnanci vyplňují cesťáky i kvůli stravnému na každou cestu zvlášť. Ale pokud jezdíte sama a používáte jen jedno auto, tak bych to fakt psala jen na jedno místo ;-)
Re: Co si můžu uplatnit v DPH?
To by bylo olrajt. Jinak opravdu jen to, co je pro Vás - zjednodušeně - daňovým výdajem.
Poznámka pod čarou : pokud není ze zákona povinnost, pak nedoporučuji se stát dobrovolným plátcem ( já říkám dárcem) DPH, zejména u činností které mají povahu služeb. Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2007 20:07
Dobrý večer,
když jsem plátce DPH a náklady na auto si uplatňuji formou cesťáků (nemám auto zahrnuté v podnikání) mohu si uplatňovat DPH z nákupu nafty? Vedu DE.