Re: Návštěva lékaře - zaokrouhlení
Podle mého názoru ani to není v pořádku. Podle ZP § 141 odst. 2 „mzda, plat a jejich jednotlivé složky stanovené, sjednané nebo určené za hodinu práce přísluší zaměstnanci i za zlomky hodin, které odpracoval v období, za které se mzda nebo plat poskytuje. Tzn., že by se neměla zaokrouhlovat např. ani odpracovaná doba. SW podle mého názoru nepostupuje podle ZP a měla byste požádat o jeho úpravu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 7. 2007 11:08
Dobrý den, prosím o radu mzdové účetní.
Jak zaokrouhlovat návštěvy lékaře pro účely náhrady průměrným výdělkem? V mém SW mohu zadat pouze celé hodiny, ale zaměstnanec byl u lékaře následují dny a časy:
19.6. 12:02 -14:36 ... 2:34h (zaokrouhlila jsem na 3h)
21.6. 08:16 -10:32 ... 2:16h (zaokrouhlila jsem na 2h)
28.6. 11:37 -13:38 ... 2:01h (zaokrouhlila jsem na 2h)
Díky moc za radu. Dříve jsme návštěvy lékaře vůbec neřešili, zaměstnanec si prostě odešel a přišel a bralo se to, jako že byl v práci. Bohužel firma se nám rozšiřuje a nedá se to uhlídat, takže máme nový docházkový systém a musím řešit i náhrady na návštěvu lékaře -((.