Re: Čas.rozlišení-jaké intervaly účtován
Po dnech. Spočítáte, kolik dní bude celkový nájem, tímto číslem vydělíte celkovou sumu za nájem. Pro rok 2007 vynásobíte počtem dnů nájmu v tomto roce a ke dni zaúčtování faktury zaúčtujete do nákladů. Zbylou částku necháte na účtu čas.rozlišení. V každém dalším roce si spočítáte počet dní nájmu a zaúčtujete interním dokladem na nákladový účet proti účtu čas.rozlišení tu přesnou částku k prvnímu dni příslušného kal.roku a pokračujete další roky až vám na účtě čas.rozlišení zůstane nula.
Zuzik
Re: Čas.rozlišení-jaké intervaly účtován
Zaplatili nám dopředu...ale mě by jen zajímalo, zda to roční nájemné připadající na letošní (a další) rok mohu zaúčtovat jednou částkou např. k 1.1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 7. 2007 12:50
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, jak účtovat časové rozlišení - jedná se o nájemné placené na čtyři roky dopředu. Mám částku zhruba ve výši 500 tis. Kč připadající na každý rok...nevím, jestli je nutné rozpouštět výnosy do jednotlivých měsíců nebo stačí do jednotlivých čtvrtletí, popř. pololetí nebo jen jednou ročně. Kdyby jednou ročně...mám účtovat do ledna, do prosince nebo "někde uprostřed"? Předem děkuji!