Re: Sleva na studenta - po ukončení ZŠ
že by změna ? já bych mu prázdniny nedala, podle mě se paní spletla - viz 117/1995 Sb. § 13
Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání na střední škole
(1) Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání na střední škole (§ 12 odst. 2) začíná nejdříve od počátku školního roku prvního ročníku školy. Jestliže žák začal plnit studijní povinnosti před tímto dnem, začíná jeho soustavná příprava na budoucí povolání dnem, kdy začal tyto povinnosti plnit.
nevím, jak začal plnit studijní povinnosti o prázdninách
Re: Sleva na studenta - po ukončení ZŠ
Máme stejný případ, dotazovali jsme se u daňového poradce, o prázdninách nelze dát slevu na studenta, studentem je až od 1.9.., je možné při ročním zúčtování uplatnit slevu za čtyři měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2007 8:51
Dobrý den,
zaměstnali jsme na DPP klučinu, který ukončil základní školní docházku a přinesl potvrzení, že je přijatý na průmyslovku. Prázdniny po zákl. školní docházce se jako soustavná příprava na povolání nepovažují, takže sleva na studenta nenáleží, ale na FÚ mi paní řekla, že ji dát můžu. Jsem ale na pochybách, abych nenarazila u kontroly. Není jistější nechat ji do ročního zúčtování, až dodá potvrzení o studiu?
Moc děkuji za rady.